Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart (video)

17-03-2023

HARLINGEN - Donderdag 16 maart 2023 is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Harlingen.

Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart (video) Foto: Ubbo Posthuma

Op de Noorderhaven hebben wethouder Paul Schoute, Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Edwin Schurink (Sr. Projectmanager Bouw DELTA Netwerk) en Dirk Slot (Projectmanager BAM Telecom) gezamenlijk een eerste schop in de grond gezet.

 

Gemeente blij met de start van de aanleg

Wethouder Paul Schoute is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente.

“Het hebben van een snel internet wordt steeds belangrijker voor zowel onze inwoners als de bedrijven. Thuiswerken en razendsnelle nieuwe ontwikkelingen laten zien dat er een behoefte is aan meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Het is dan ook fijn dat we nu in de gemeente Harlingen een start gaan maken met de aanleg van glasvezel in de stad en onze twee dorpen,” aldus wethouder Schoute.


Mooie samenwerking met mooie resultaten

Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk, vult aan: “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking met de gemeente en vele anderen, heeft geleid tot positieve reacties van de inwoners. Dat is ook gebleken uit de mooie resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald. Reden te meer om de gemeente Harlingen zo snel mogelijk aan te sluiten op onze nieuwste generatie glasvezel waarmee de hoogste snelheden kunnen worden behaald. Zo kan iedereen straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding.”

 

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer BAM Telecom het glasvezelnetwerk aan in Harlingen. Dirk Slot, projectmanager bij BAM Telecom vertelt: “Wij zijn erg blij met deze mooie opdracht van DELTA Netwerk en zien uit naar een goede samenwerking met de gemeente Harlingen. Aan het project is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. We hebben hierin kunnen rekenen op een constructieve bijdrage van de gemeente en overige stakeholders. Hiervoor onze oprechte dank. We gaan ons voor de volle 100% inzetten om de overlast voor inwoners en passanten zoveel mogelijk te beperken. Verder heeft de veiligheid in onze dagelijkse werkzaamheden de hoogste prioriteit voor onze medewerkers en de inwoners van de gemeente. We spreken de wens uit om er samen een mooi project van te maken en zien er naar uit om aan de slag te gaan in de mooie gemeente Harlingen!"

 

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer BAM Telecom voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen hierover vooraf een brief met meer informatie. Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met BAM Telecom. Zij helpen graag op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 085 – 047 90 62 of via glasvezel@BAM.com.  
 

Blijf op de hoogte!

Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen inwoners het aanlegproces op de voet volgen. Met behulp van postcode en huisnummer komen zij terecht op de gebiedspagina van Harlingen, waar zij meer informatie kunnen vinden over de aanleg en waar zij zich tevens kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.  


Op 27 maart starten we in Harlingen met een bouwcampagne. Hierbij krijgen bewoners een laatste kans om zich zonder aansluit- en activatiekosten aan te melden voor glasvezel.
 

Over DELTA Netwerk 

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Elke maand komen er ca. 30.000 aansluitingen bij. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobile telefonie.  

 

  • Video door CZVideoful - Clemens van der Zwet

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

17-03-2023

HARLINGEN - Zaterdag 18 maart 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Fc Harlingen 1 tegen De Sweach

17-03-2023

HARLINGEN - Zondag is fc Harlingen te gast op sportpark De Boskfinnen in Beetsterzwaag.

Violen verkoop in de Haven

17-03-2023

HARLINGEN - Violen verkoop op zaterdag 25 maart in de Haven Noorderkade 2 te Harlingen.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wellheat Shop Wellheat Shop Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn CDA Harlingen CDA Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen