Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Aankomend weekend gaat duurzame zonnebootwedstrijd Elfstedentocht voor jongeren van start

08-06-2022

HARLINGEN - Op 10 juni 2022 starten jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar uit heel Nederland de Elfstedentocht met duurzame zonneboten.

Dit zijn zelfgemaakte boten aangedreven door zonne-energie. In twee weekenden gaan de jongeren de strijd aan tijdens The Ultimate Solar Boat Challenge om te kijken wie de snelste boot heeft gebouwd. Het doel van de race is om jongeren samen te brengen met technologie, innovatie en duurzaamheid.

 

Vaarwedstrijd

Er gaan drie klassen van start tijdens de zonnebootrace. Teams met jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar hebben hun eigen boten gebouwd en varen 10 juni weg uit Leeuwarden. In twee weekenden varen zij de Elfstedenroute.

 

De race begint bij de Elfstedenhal te Leeuwarden. Net als bij de officiële Elfstedentocht, rent om 10:15 uur een van de teamleden ongeveer twee kilometer naar de start bij de Swettehaven. Als diegene de boot aantikt, mag de boot wegvaren, dit zal rond de klok van 10:30 uur zijn.
Zij varen van Leeuwarden naar Sloten en hopen tussen 13:30 uur - 17:15 uur te finishen. Zaterdag 11 juni vervolgen zij hun route van Sloten naar Workum.

 

De rest van de Elfstedentocht route zullen de Young Solar teams het weekend erop varen, van 23-25 juni. Ook de twee andere klassen doen dan mee. De twee andere klassen bestaan uit (jong)volwassenen met een technische achtergrond. Ook zij hebben hun eigen zonneboten gebouwd en varen het tweede weekend in drie dagen de Elfstedentocht.

 

Het Ultimate Solar Boat Challenge Journaal

Iedere avond na een race dag zal er om 19:00 uur een live journaal worden gepresenteerd op Youtube door Joey Hereman en in het tweede raceweekend zal dit samen met Ron van der Staay zijn. De heren zullen de mensen thuis meenemen in wat er die dag op de Elfstedenroute gebeurt is. 

 

Innovatie en duurzaamheid

De race vraagt aandacht voor innovatie en duurzaamheid. De laatste Elfstedentocht is 25 jaar geleden geschaatst en de kans op een nieuwe schaats Elfstedentocht wordt steeds kleiner. Het bouwen van duurzame zonneboten voor een race is tevens een eerste kennismaking met duurzame technologie. Er is een groot arbeidstekort in de technische sector en met het zelf bouwen van de boot, maken jongeren op een speelse manier kennis met technologie. 

 

Prijsuitreiking

Zaterdag 25 juni varen alle klassen de laatste etappe van de Elfstedentocht en finishen de drie klassen gezamenlijk tussen 13:00 en 15:00 uur op de Grote Wielen te Leeuwarden. Tijdens de prijsuitreiking vinden de teams uit wie de snelste zonneboot heeft gebouwd.

 

Algemeen Evenement Natuur & Milieu

Meer nieuws

Tweede Kamer steunt bruine vloot

08-06-2022

HARLINGEN - Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgt de bruine vloot ondersteuning.

Mantelzorgcafé Plus: In gesprek over vriendschap

08-06-2022

MARSUM - Op woensdagavond 6 juli kunnen mantelzorgers met elkaar in gesprek over het thema vriendschap.

Razende Roeland raast met een beetje nieuw en oud weer op snelheid

08-06-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en weer staan jou metal vitamine klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation