Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Aankomend weekend gaat duurzame zonnebootwedstrijd Elfstedentocht voor jongeren van start

08-06-2022

HARLINGEN - Op 10 juni 2022 starten jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar uit heel Nederland de Elfstedentocht met duurzame zonneboten.

Dit zijn zelfgemaakte boten aangedreven door zonne-energie. In twee weekenden gaan de jongeren de strijd aan tijdens The Ultimate Solar Boat Challenge om te kijken wie de snelste boot heeft gebouwd. Het doel van de race is om jongeren samen te brengen met technologie, innovatie en duurzaamheid.

 

Vaarwedstrijd

Er gaan drie klassen van start tijdens de zonnebootrace. Teams met jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar hebben hun eigen boten gebouwd en varen 10 juni weg uit Leeuwarden. In twee weekenden varen zij de Elfstedenroute.

 

De race begint bij de Elfstedenhal te Leeuwarden. Net als bij de officiële Elfstedentocht, rent om 10:15 uur een van de teamleden ongeveer twee kilometer naar de start bij de Swettehaven. Als diegene de boot aantikt, mag de boot wegvaren, dit zal rond de klok van 10:30 uur zijn.
Zij varen van Leeuwarden naar Sloten en hopen tussen 13:30 uur - 17:15 uur te finishen. Zaterdag 11 juni vervolgen zij hun route van Sloten naar Workum.

 

De rest van de Elfstedentocht route zullen de Young Solar teams het weekend erop varen, van 23-25 juni. Ook de twee andere klassen doen dan mee. De twee andere klassen bestaan uit (jong)volwassenen met een technische achtergrond. Ook zij hebben hun eigen zonneboten gebouwd en varen het tweede weekend in drie dagen de Elfstedentocht.

 

Het Ultimate Solar Boat Challenge Journaal

Iedere avond na een race dag zal er om 19:00 uur een live journaal worden gepresenteerd op Youtube door Joey Hereman en in het tweede raceweekend zal dit samen met Ron van der Staay zijn. De heren zullen de mensen thuis meenemen in wat er die dag op de Elfstedenroute gebeurt is. 

 

Innovatie en duurzaamheid

De race vraagt aandacht voor innovatie en duurzaamheid. De laatste Elfstedentocht is 25 jaar geleden geschaatst en de kans op een nieuwe schaats Elfstedentocht wordt steeds kleiner. Het bouwen van duurzame zonneboten voor een race is tevens een eerste kennismaking met duurzame technologie. Er is een groot arbeidstekort in de technische sector en met het zelf bouwen van de boot, maken jongeren op een speelse manier kennis met technologie. 

 

Prijsuitreiking

Zaterdag 25 juni varen alle klassen de laatste etappe van de Elfstedentocht en finishen de drie klassen gezamenlijk tussen 13:00 en 15:00 uur op de Grote Wielen te Leeuwarden. Tijdens de prijsuitreiking vinden de teams uit wie de snelste zonneboot heeft gebouwd.

 

Algemeen Evenement Natuur & Milieu

Meer nieuws

Tweede Kamer steunt bruine vloot

08-06-2022

HARLINGEN - Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgt de bruine vloot ondersteuning.

Mantelzorgcafé Plus: In gesprek over vriendschap

08-06-2022

MARSUM - Op woensdagavond 6 juli kunnen mantelzorgers met elkaar in gesprek over het thema vriendschap.

Razende Roeland raast met een beetje nieuw en oud weer op snelheid

08-06-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en weer staan jou metal vitamine klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Reacties

CDA Harlingen CDA Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats