Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De vijf vragen aan Jolanda Tienstra van Sjiek

12-12-2018

HARLINGEN - Nynke Dijk is specialist personal branding en eigenaar van Textueel.nl.

De vijf vragen aan Jolanda Tienstra van Sjiek Jolanda Tienstra van Sjiek

In "de 5 vragen aan", onderzoekt zij hoe lokale ondernemers hun persoonlijkheid in hun onderneming naar buiten laten komen. Wat is hun "merk"?

 

Vandaag is het de beurt aan Jolanda Tienstra van Sjiek.

 

~ "Kleding moet vertrouwen geven!" ~

 

Jolanda Tienstra, Wat is jouw rol bij Sjiek?

Ik ben sinds het bestaan van Sjiek de bedrijfsleider. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het personeel, de inkoop, alles dat bij het runnen van een winkel hoort. Ik druk een sterk stempel op de winkel maar voel me eerder een meewerkend voorvrouw en sta zelf graag in de winkel, samen met mijn eveneens enthousiaste collega’s, mensen blij te maken.

 

Jolanda,  welke 4 eigenschappen of begrippen kenmerken jou het meest? En hoe zien we dat terug in de winkel van Sjiek?

Enthousiast, klantgericht, respectvol en speels!

De kleding die in de winkel hangt is heel kleurrijk en veelzijdig. Je treft er alle soorten stijlen aan. Van uitbundig tot aan ingetogen, net zoals ik zelf ben. Van cowboyboots tot hoge hakken. Het uitgangspunt van Sjiek is, dat vrouwen met een beter gevoel de deur uitgaan dat dat ze binnen kwamen. Dat doen we met kleding, maar ook met onze enthousiaste houding. Onze klanten zijn vrouwen die niet bang zijn voor kleur en nieuwe dingen, zij durven hun persoonlijkheid naar voren te brengen met kleding.

 

Wat is de definitie van Sjiek volgens Sjiek? En wat maakt deze winkel onderscheidend?

De naam Sjiek heb ik bedacht omdat ik iets korts en herkenbaars wilde. Het is anders gespeld dan het hoort, dus met een knipoog. Zo is deze winkel ook, de kleding is stijlvol met een knipoog. We onderscheiden ons met de kleinschaligheid, meestal kleine Nederlandse merken, en de exclusiviteit  Er zal niet in de buurt een winkel zijn die hetzelfde verkoopt. Het concept werkt goed, want de omzet stijgt na 4 jaar nog steeds en dat is tegen de trend in, wanneer je naar andere kledingzaken kijkt.

 

 

 

 

Wat voor advies heb jij voor je klanten? Wat doen ze wel eens fout? Hoe trek je dat recht? En wat adviseer je klanten die hun persoonlijkheid meer naar voren willen brengen?

De meeste klanten kijken meteen naar de maat. Dat is niet altijd nodig, want maten vallen vaak verschillend uit. Kijk naar de pasvorm, de kleur, de stof het model en probeer het! Ik ben eerlijk en respectvol en laat de klant in de waarde. Maar als iets echt niet staat probeer ik dat zeker te sturen. Onze klanten moeten natuurlijk wel blij en goed de deur uit! Het is belangrijk dat ze datgene dragen waarin ze zich prettig voelen, dat werkt door in de uitstraling. Kleding moet vertrouwen geven!

 

Hoe omschrijf je de stijl van je eigen outfit van vandaag?

"Shabby sjiek". Het ziet er netjes uit, met speelse details en verschillende stoffen. Met schoenen kan ik het effect van de outfit sturen en kan ik er overal mee naar toe!

 

Het enthousiasme van Jolanda en haar liefde voor kleding zijn duidelijk zichtbaar in de winkel, in haar klantbenadering en in de keuze van het assortiment. Het is Sjiek maar speels. Jolanda doet duidelijk wat ze leuk vindt en verkoopt kleding waar ze zelf achter staat. Dat zorgt voor een solide en herkenbaar beeld, gunfactor en een vaste clientèle. Een Sjieke vrouw en dito winkel!

 

Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

12-12-2018

HARLINGEN – De winterstop nadert nu echt!

Jeugdjournaal Zeerobben

12-12-2018

HARLINGEN - Voor veel teams zit de najaarscompetitie er alweer op.

Anna Casparii/pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 07-12-2018

12-12-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen