De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark

21-04-2021

HARLINGEN - Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen.

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark Rick onthult samen met burgemeester Roel Sluiter de plaquette. Foto: Joachim de Ruijter.

Hij maakte een prachtige boomtekening en stuurde die met een brief naar burgemeester Roel Sluiter. Of er dit jaar niet alsnog een boomfeestdag georganiseerd kon worden? Rick kwam op dit leuke idee omdat zijn vader een liniaal liet zien die hij als aandenken kreeg toen hij meedeed aan een boomplantdag in 1984.

 

Rode beukenboom

Als alternatief voor Rick’s idee bedacht wethouder Harry Boon (openbaar groen) samen met het team dat het afscheid van de burgemeester organiseert, een plan. Namelijk dat er ter gelegenheid van zijn afscheid op 28 mei aanstaande een boom wordt geplant en dat Rick een plaquette met tekst bij de boom mag onthullen. De onthulling van de rode beukenboom vond vanmorgen om 11.00 uur plaats. Het mooie hekwerk is vervaardigd door Lilian Fopma en Monique Wolff, mede-initiatiefnemers van de Werkgroep Balklandpark-Noord. Zij hebben het ontwerp voor het noordelijke deel van het Balklandpark opgesteld. Het Balklandpark is onderdeel van de Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

 

Middenstip voormalige voetbalveld

Bijzonder is dat de boom op de locatie van de middenstip van het oude voetbalveld van v.v. Harlingen is geplant. Daarmee is met het planten van de boom ook de ‘aftrap’ gedaan voor het realiseren van het Balklandpark.

 

Burgemeester Sluiter is diep geraakt door actie van Rick

Burgemeester Roel Sluiter: “Ik ben diep geraakt door jouw actie Rick en vond het heel fijn om samen met jou de boom te planten en de plaquette te onthullen. Ik zal vaak een ommetje door het park maken en terugdenken aan jou en ontmoetingen en gebeurtenissen uit mijn leven als burgemeester. En hopelijk is er volgend jaar weer gewoon een jaarlijkse boomfeestdag. Ik denk dat je met de liniaal die je van mij krijgt ook goed kan meten hoe de boom in doorsnee groeit. Leuk als je mij dit nog eens laat weten.”


Rick heeft net een oorkonde in ontvangst genomen in het bijzijn van zijn vader en moeder. Foto: Joachim de Ruijter.

 

Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

21-04-2021

HARLINGEN - De komende weken past de gemeente Harlingen haar openingstijden aan.

Maritieme Academie Harlingen organiseert grote internationale conferentie

21-04-2021

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen organiseert op donderdag 22 april een grote internationale eindconferentie.

Online voorlezen bewoners wooncentrum Almenum groot succes!

21-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Stichting Present Noordwest Friesland twee keer een voorleesmoment georganiseerd.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg