RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark

21-04-2021

HARLINGEN - Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen.

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark Rick onthult samen met burgemeester Roel Sluiter de plaquette. Foto: Joachim de Ruijter.

Hij maakte een prachtige boomtekening en stuurde die met een brief naar burgemeester Roel Sluiter. Of er dit jaar niet alsnog een boomfeestdag georganiseerd kon worden? Rick kwam op dit leuke idee omdat zijn vader een liniaal liet zien die hij als aandenken kreeg toen hij meedeed aan een boomplantdag in 1984.

 

Rode beukenboom

Als alternatief voor Rick’s idee bedacht wethouder Harry Boon (openbaar groen) samen met het team dat het afscheid van de burgemeester organiseert, een plan. Namelijk dat er ter gelegenheid van zijn afscheid op 28 mei aanstaande een boom wordt geplant en dat Rick een plaquette met tekst bij de boom mag onthullen. De onthulling van de rode beukenboom vond vanmorgen om 11.00 uur plaats. Het mooie hekwerk is vervaardigd door Lilian Fopma en Monique Wolff, mede-initiatiefnemers van de Werkgroep Balklandpark-Noord. Zij hebben het ontwerp voor het noordelijke deel van het Balklandpark opgesteld. Het Balklandpark is onderdeel van de Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

 

Middenstip voormalige voetbalveld

Bijzonder is dat de boom op de locatie van de middenstip van het oude voetbalveld van v.v. Harlingen is geplant. Daarmee is met het planten van de boom ook de ‘aftrap’ gedaan voor het realiseren van het Balklandpark.

 

Burgemeester Sluiter is diep geraakt door actie van Rick

Burgemeester Roel Sluiter: “Ik ben diep geraakt door jouw actie Rick en vond het heel fijn om samen met jou de boom te planten en de plaquette te onthullen. Ik zal vaak een ommetje door het park maken en terugdenken aan jou en ontmoetingen en gebeurtenissen uit mijn leven als burgemeester. En hopelijk is er volgend jaar weer gewoon een jaarlijkse boomfeestdag. Ik denk dat je met de liniaal die je van mij krijgt ook goed kan meten hoe de boom in doorsnee groeit. Leuk als je mij dit nog eens laat weten.”


Rick heeft net een oorkonde in ontvangst genomen in het bijzijn van zijn vader en moeder. Foto: Joachim de Ruijter.

 

Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

21-04-2021

HARLINGEN - De komende weken past de gemeente Harlingen haar openingstijden aan.

Maritieme Academie Harlingen organiseert grote internationale conferentie

21-04-2021

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen organiseert op donderdag 22 april een grote internationale eindconferentie.

Online voorlezen bewoners wooncentrum Almenum groot succes!

21-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Stichting Present Noordwest Friesland twee keer een voorleesmoment georganiseerd.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt