Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

8e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2022

28-07-2022

HARLINGEN - Tijdens de 8e speelronde was de opkomst wat lager dan de voorgaande avonden.

8e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2022 Voogd slaat uit en de Groot mist de bal.

Dat lag niet aan de kaatsers welke 2 dagen geleden deelnamen aan de Copini 60+ veldkaatspartij, want die waren ook nu weer aanwezig. Er zijn nogal wat kaatsers geblesseerd en het is vakantietijd. Hierdoor werd er met 10 deelnemers in 2 perken gekaatst.

 

In perk 1 kaatsten de parturen 1 met Simon de Groot, Kerst Heida en Andries Koornstra tegen partuur 2 met Eddy Sjollema, Karst van der Heide en Geert Voogd een spannende partij. En ut waren wel de nummers 1 Geert Voogd en nr. 2 Simon de Groot van de lijst die de degens kruisten. Ut begon voortvarend voor ut partuur Voogd c.s. en dat kwam omdat Andries Koornstra de vorm van vorige week thuus laten had en sewel op als ook uut niet al te best was. Maar oek Simon de Groot had moeite met ut bukken naar de tusseninse ballen van Kassie v d Heide. Ut wudde dan oek vrij vlot 4 om 1 voor Kassie v d Heide en sien maten. Maar die Andries is een oud Makkummer, Simon de Groot een oud Arummer en Kassie hewwe se onder een boom vonnen, se wete niet waar hij vut komt. Een ding is zeker se geve nooit op en binne se vuul as bargen. De teugenstanders begonnen allemaal wat te griemen en dus wudde ut 4 eersten geliek. Weer namen Voogd en c.s. de leiding 5 om 4 en weer vochten de Groot c.s. hun terug 5 eersten geliek. Het volgende eerst werd spannend maar uiteindelijk trok partuur Voogd aan het langste eind.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Frans Alberda en Jan Kwast en tegen partuur 4 met Henk Bruinsma, en Douwe Broersma in een 2 tegen 2 opstelling een leuke partij. Het eerste eerst werd op 6 – 6 en een kaats behaald door Henk en Douwe omdat het perk met Jan voorin en Frans achterin de kaats niet voorbij sloegen. Ook in het 2e eerst ging het gelijk op en hadden Jan en Frans moeite met de platte opslagballen voorin van Douwe, maar pakten toch het eerst en werd het 1 – 1. In het volgende eerst had Douwe maling aan de dikke kaatsen van de tegenstander en sloeg enkele ballen boven, wel rollend. Op de stand 6 – 6 en een kleine kaats kreeg Douwe de door Henk vanuit het achterperk uitgeslagen bal tegen zijn been en verspeelden op een sneue manier het eerst.

 

Hierna pakten Jan en Frans ook het 3e en 4e eerst doordat Henk en Douwe aan de opslag te veel fouten gingen maken.

Door goed perkspel met nogmaals een bovenslag van Douwe werd de achterstand verkleint tot 4 – 2. De pech bleef hun echter achtervolgen met een bal die via de opslagprop van richting veranderde en voorbij de kaats vloog en ook scheidsrechter Age keerde onbedoeld een bal waardoor de tegenstander een dikke kaats hield. Op de stand 5 – 2 + 6 – 6 was de opgeslagen bal buiten en betekende het einde van de partij. Samengevat een leuke partij welke anders dan de uitslag zou vermoeden saai en eenzijdig is verlopen. In het perk waren Henk en Douwe goed op dreef, maar verloren door teveel opslagfouten.

 

Wedstrijd no.   

8.

Datum:

25 juli.

   

     Uitslagen

                   

1).

Simon de Groot

 

2).

Eddy Sjollema

     
 

Kerst Heida

   

Karst van der Heide

 

4  -  5  +  6  -  6

 

Andries Koornstra

   

Geert Voogd

     
                   

3).

Frans Alberda

 

4).

Henk Bruinsma

     
 

Jan Kwast

   

Douwe Broersma

 

5  -  2  +  6  -  6

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Friesche Elfsteden te water 2022

28-07-2022

HARLINGEN - De 25ste editie van de Friesche Elfsteden te Water.

Bakfiets “ KeepRolling… Bak vol verhalen” en Sterk in Verbinding!

28-07-2022

HARLINGEN - Op donderdag 28 juli was burgemeester Ina Sjerps even onderdeel van het team Bakfiets KeepRolling!

Cruiseschip Star Legend van Windstar Cruises meert aan in Harlingen

28-07-2022

HARLINGEN - Aankomende zondag 31 juli brengt het luxe zeecruiseschip de Star Legend haar maiden call aan Harlingen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CDA Harlingen CDA Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Visie Events Visie Events CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen