Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

85 jaar klaar staan voor de vereniging

03-01-2018

HARLINGEN - Jan van Houten en Geert Lindeboom.

Sta er maar eens even bij stil….. 85 jaar in totaal, staan Jan van Houten en Geert Lindeboom klaar voor hun vereniging op hun eigen manier. Waar anderen de voorgrond kiezen, kiezen deze mannen de achtergrond. Wie kent ze niet……bij iedere thuiswedstrijd staan ze nog steeds bij de kaart en programma verkoop. Ieders z’n eigen stek. Geert in het hok voor de kaartverkoop en Jan buiten het hok voor de verkoop van de programma’s. Ze weten wie er lid is, maar vooral wie moet betalen, want dat is goed voor de vereniging.

 

Tijd voor een interview hebben ze niet. Kom na de rust maar terug…… de verkoop gaat voor……”Op de vraag of ze als speciale gast naar het Havenstadtoernooi willen komen en de aftrap willen verrichten wisselen ze een paar blikken met elkaar…… Ja we komme wel naar het havenstadtoernooi, maar zet ons niet teveel niet in ut zonnetje” dat zegt wel genoeg over deze mannen. Ze hebben aan een half woord van elkaar genoeg en zorgen goed voor elkaar. Jan heeft een elektrisch kacheltje in het hokje gezet en zo zitten ze er warmpjes bij. Ondertussen houden ze wedstrijd goed in de gaten en zien ze FC Harlingen verdient winnen van Trynwalden op een gure zondag in december.

 

Jan van Houten (78 jaar) heeft in de afgelopen 45 jaar vele functies bekleed voor zijn club V.V. Harlingen en later FC Harlingen. Van elftalleider van de verschillende elftallen tot voorzitter van de activiteiten commissie en altijd op zondag de verkoop van programmaboekjes. Een mooie tijd met prachtige herinneringen. Jan heeft tevens bij het Havenstadtoernooi 25 jaar lang de kaartverkoop gedaan. Uiteraard niet alleen maar met de hulp van vele anderen.

Geert (75 jaar) heeft eveneens tijdens zijn 40 jaar binnen de vereniging vele posities vervuld. Geert had op oudejaarsdag geen tijd voor het Havenstadtoernooi, want met een horeca groothandel had hij het altijd veel te druk in deze periode van het jaar.

 

Een voorliggende vraag is natuurlijk wat was jullie grootste omzet en dat was toen Harlingen in de eerste klas tegen Franeker speelde. Toen waren er ongeveer 1500 betalende bezoekers. Echt gekke dingen hebben ze nooit mee gemaakt “anders hadden we het nooit su lang volhouden”.  We wonen in Harlingen dus de meesten hewwe wel wat te sjanteren en te zeuren maar dat is alleen maar mooi.

 

Beide mannen hebben ondanks de tegenslagen in het leven altijd klaar gestaan voor de vereniging en zijn daarmee een voorbeeld voor velen.

Jan en Geert bedankt voor wat jullie altijd voor de vereniging hebben gedaan. Dat is van onschatbare waarde geweest ook al zullen jullie daar niets van willen weten.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip vacatures van januari

03-01-2018

HARLINGEN - Het lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen wordt door de vrijwilligers van de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onderhouden en gerestaureerd.

Bartele Boersma opent eigen Facebookpagina

03-01-2018

HARLINGEN - Via de Facebookpagina BartelePvdAHarlingen gaat Bartele iedereen op de hoogte houden van zijn politieke avonturen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Harlingen!

Wie Kent: Het Alternatief

03-01-2018

HARLINGEN - Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest en/of luistert naar ons programma Het Alternatief.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen