Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

75 jaar vrijheid - Harlinger oorlogsverhalen

17-01-2020

HARLINGEN - De meesten van ons ervaren vrijheid als vanzelfsprekend.

75 jaar vrijheid - Harlinger oorlogsverhalen Familie Schaafsma

Gaan en staan waar je wilt, zeggen wat je denkt. Het is gewoon. Maar als je even om je heen kijkt naar andere delen van de wereld, dan is die vrijheid helaas alles behalve normaal. Daarom is het nuttig en nodig dat wij zo af en toe stilstaan bij onze vrijheid en denken aan de mensen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid.

 

75 jaar vrijheid - Harlinger oorlogsverhalen

In het kader van '75 jaar vrijheid en onder het motto ‘opdat wij niet vergeten’ biedt Harlingenboeit.nl ruimte voor verhalen over en na de oorlog in Harlingen, verteld in bijzondere artikelen en columns. Verhalen van en over individuele slachtoffers, getuigen, helden, overlevenden en meer. Verhalen die ons doen beseffen dat vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. 

 

Heb je een oorlogsverhaal? Stuur je verhaal in!

  • Verhalen, tips, foto's, filmpjes en ander materiaal over en na de oorlog in Harlingen kun je mailen naar info@harlingenboeit.nl

 


 

Cor Veltman trapt af en vertelt het oorlogsverhaal van zijn opa

 

Opdat we niet vergeten...🌟

 

Ter nagedachtenis aan onze grootvader Alle Schaafsma, die donderdag 16 januari 75 jaar geleden in de strafgevangenis in Leeuwarden overleed. Een bescheiden en voorzichtige man, ambtenaar Invoerrechten & Accijnzen, met een groot gezin en toch genoeg moed om actief te zijn bij de Harlinger verzetsgroep. Hij was vanuit zijn beroep goed met documenten en hield zich voornamelijk bezig met vervalsingen van identiteitsbewijzen en andere papieren.

 

Nadat hij niet lang daarvoor zijn oudste zoon aan ziekte had verloren werd hij op 10 januari 1945 na verraad thuis in zijn pyama opgepakt, hij was ziek (difteritus), maar weigerde zijn overjas te pakken van de stoel in de achterkamer, omdat de onderduiker die ze in huis hadden zich daar snel achter had verstopt bij de inval van de Duitsers. Zo is hij in pyama op een open wagen in de winterse vrieskou naar Leeuwarden gebracht waar hij op 16 januari, vlak voor zijn 50e verjaardag, aan de gevolgen van mishandeling en ziekte is overleden. Zijn medeverzetsleden zijn op die dag op transport gegaan naar Neuengamme.

 

De naam Alle leeft bij ons in de familie voort in de vele Alphonsen en Alphonnes. Ze dragen zijn naam met trots.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Het Alternatief 55

17-01-2020

HARLINGEN - Vanavond zijn we er weer!

Weekendoverzicht fc Harlingen

17-01-2020

HARLINGEN - Eind januari start de tweede competitiehelft bij de senioren van fc Harlingen en ter voorbereiding hierop spelen zowel de Vrouwen 1 als de Heren 1 bij fc Harlingen oefenwedstrijden.

Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020

17-01-2020

HARLINGEN - Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock