Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

74e HT-Zeilrace

20-05-2022

HARLINGEN - Een stevige wind, met vlagen tot zo’n 25 knopen, wat in de volksmond een dikke windkracht 6 betekent.

74e HT-Zeilrace Foto's: Dorus Breidenbach.

Daarbovenop een fikse golfslag, maar wel met prachtige weersomstandigheden; de HT-Race van 2022 kende vele gezichten. Een echte uitdaging was het wel voor de ruim 100 deelnemende boten die zich op woensdag al verzamelden in de haven van Harlingen.

 

De eerste racedag begon op donderdagochtend met windkracht 4 tot 5 beaufort. De organisatie was natuurlijk voor de 74e maal in de vertrouwde handen van de Harlinger Watersportvereniging. In de middag nam de wind zelfs nog iets toe met soms uitschieters naar een dikke windkracht 5. Op dat moment waren de eerste schepen al bij de Vliestroom waar de snelste boten door zeilden naar het Stortemelk en de langst mogelijke HT Zeilrace route moesten varen. De langzamere boten kregen ook een stevige opdracht. Zij zeilden de één na langste route. Er waren op woensdag wel wat problemen voor een aantal schepen. Ze hadden last van fikse golven boven Vlieland in het Stortemelk. Die golven waren er nog vanwege een stormwind met uitschieters tot windkracht negen in de nacht van woensdag op donderdag. Een gebroken voorstag en een aantal boten die besloten al eerder de haven van Terschelling op te zoeken. Voldoende aanleiding om na de traditionele haring party de kroeg op te zoeken waarna er nog lang is nagepraat over de eerste fantastische zeildag.

 

Op vrijdag was het weerbeeld anders. De eerste start was om één uur in de middag met lekker veel zon, steeds een beetje meer wind tot maximaal 28 knopen. Een kleine windkracht 7 en voor de organisatie het sein om de kortste baan terug naar Harlingen te zeilen. Tot onder de platen bij Terschelling ging het prima, daarna kwam er een forse deining in de West-Meep opzetten, waar eb tegen de westenwind debet aan was. Voor een aantal boten was er schade, zoals gescheurde zeilen, een zwaard dat losraakte en een gebroken voorstag.

 

Een aantal boten kwam vast te zitten op een zandplaat en moesten door de KNRM worden losgetrokken. Al met al werd het toch een fantastisch tweedaags evenement. Mede een succes door ondersteuning van een tiental vrijwilligers die met hun motorboten de begeleiding van de race verzorgden. Natuurlijk vergeten wij niet onze sponsoren te vermelden. Zonder die steun is de organisatie van de HT Zeilrace niet mogelijk. In 2023 komt er een jubileum editie: de 75e maal dat de HT Zeilrace verzeild wordt. Alleen mogelijk met ondersteuning van de Havendienst Harlingen en Terschelling, de gemeente Harlingen, onze sponsoren, de politiedienst te water, de KNRM, de RWS en heel veel vrijwilligers.

 

Tot in 2023!

 

Bekijk hier de uislagen van de HT zeilrace 2022.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen

20-05-2022

HARLINGEN - Arriva is, net als in 2018, de mobiliteitspartner van de Tall Ships Races Harlingen.

Avond4daagse Harlingen

20-05-2022

HARLINGEN - Vier dagen lang trokken 1.000 wandelaars door Harlingen.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

20-05-2022

HARLINGEN - Zaterdag 21 mei is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn CDA Harlingen CDA Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CDA Harlingen CDA Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL