Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

5 voordelen van een goede RI&E

04-02-2022

HARLINGEN - Veel ondernemingen laten een RI&E uitvoeren om aan de wettelijke vereisten te voldoen.

Een RI&E biedt echter een uitstekende uitvalsbasis om een perfect arbobeleid te voeren. Met de RI&E als vertrekpunt creëert u de juiste basis om ziekteverzuim en risico´s op de werkvloer zoveel mogelijk te beperken. Dit levert u als werkgever uiteindelijk veel winst op. In dit artikel bespreken we vijf voordelen van een goede RI&E.

 

1. Voorspelbaarheid binnen uw organisatie

Met een goede RI&E schept u duidelijkheid in de verscheidene risico's die binnen uw onderneming aanwezig zijn. U schat de kansen in voor een bepaald risico en onderzoekt de invloed die dit mogelijk heeft op uw bedrijf. Aangezien u van tevoren weet welke impact een bepaald risico kan hebben, neemt u direct bepaalde maatregelen om de negatieve effecten in te perken. Dit levert een hoge mate van voorspelbaarheid op binnen uw bedrijf.

 

2. Helder inzicht in kansen binnen uw bedrijf

Risico's hebben binnen uw onderneming zowel een positieve als een negatieve impact op de bedrijfsvoering en de doelstellingen van uw onderneming. Door de risico's in de RI&E te benoemen heeft u de mogelijkheid om kansen en verbeteringen binnen uw onderneming toe te voegen, waar uw bedrijf van profiteert.

 

3. Realiseren van een strategie

Door de grootte van een bepaald risico te analyseren, kunt u op tijd maatregelen nemen om de risico's te voorkomen of de negatieve invloed te minimaliseren. U houdt voortdurend controle en grip op de strategie en doelstellingen van uw onderneming, en weet deze met een maximale kans te benutten.

 

4. Medewerkers zijn risicobewust door RI&E

Bij het opstellen van een RI&E is het onvermijdelijk dat u hierbij het personeel betrekt. Zij hebben immers op de werkvloer met de meeste risico's te maken en dienen daarom op de hoogte te zijn van de beste manieren om de negatieve effecten te vermijden. Door medewerkers bij de RI&E te betrekken houden ze zich bewust meer bezig met de risico's.

 

5. Minder arbeidsongevallen op de werkvloer

Doordat medewerkers op de hoogte zijn van de risico's binnen uw organisatie, vinden er minder arbeidsongevallen plaats. Doordat zij weten wat de risicovolle handelingen zijn, zijn zij geneigd zich het meest aan de regels van de RI&E te houden. Het draait immers om hun eigen veiligheid en gezondheid.

 

Welke RI&E partner past bij mijn bedrijf

Veel werkgevers kiezen ervoor om een RI&E te laten opstellen door een externe deskundige. Doordat u zelf niet over voldoende expertise beschikt om alle risico's in kaart te brengen, scheelt een externe deskundige veel tijd en inspanning. Op HR Navigator vergelijkt u de beste RI&E aanbieders uit uw regio die op de hoogte zijn van de werkzaamheden binnen uw onderneming. Laat uw gegevens achter en ontvang drie beste offertes van RI&E aanbieders. 

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Verlies en winst bij Zeerobben

04-02-2022

HARLINGEN - Zeerobben 1 gebruikte de laatste vrije zaterdag voor het spelen van een oefenwedstrijd.

Eerste nieuwe verkiezingsposter en speld voor 50-jarig Harlinger PvdA-lid

04-02-2022

HARLINGEN - De Partij van de Arbeid heeft zijn campagne op een feestelijke manier afgetrapt.

Het Alternatief 103 bij Omroep RSH

04-02-2022

HARLINGEN - Op deze regenachtige vrijdag is er vanavond natuurlijk weer een Alternatief.

Reacties

Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus