Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

30 kids schitteren in musical Fortissimo en het magische avontuur

24-04-2019

HEERENVEEN - Afgelopen zaterdag ging in het cultuurhuis Attelier Majeur in Heerenveen de spectaculaire en hilarische kindermusical ‘Fortissimo en het magische avontuur’ in première!

30 kids schitteren in musical Fortissimo en het magische avontuur Foto: Dorus Breidenbach.

Zondag 28 april te zien in Stadsschouwburg de Harmonie.

 

De musical neemt je mee in het verhaal over twee componisten die beiden graag de wedstrijd in het theater willen winnen. Musicus Quintus en componist Antonio Salieri uit Wenen zijn aan elkaar gewaagd! Maar er is iets geks aan de hand... Antonio komt met een bijzondere tijdmachine het theater in. Of moeten we zeggen Antonia? Uitvinder Fortissimo komt erachter dat er aan zijn tijdmachine is geknoeid. Hij twijfelt geen moment en reist van 1780 naar 2019! Wat er dan allemaal gebeurt...Kom zondag 28 april naar De harmonie in Leeuwarden om 15.00 uur en 19.00 uur en beleef dit magische avontuur.

 

De voorstelling is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Brassband Pro Rege, het Fortissimo Combo en dertig kinderen uit groep zes, zeven en acht van verschillende basisscholen uit de gehele gemeente Súdwest Fryslân. De acteurs Jelmar Hoekstra, Marleen de Boer en jeugdacteurs Bregt Vincken en Lútzen Rijpma maken er samen met de kinderen, de blazers en muzikanten een groot avontuur van.

 

Zang en dansles

De kinderen werden in 12 weken klaargestoomd voor de musical. Velen hadden nog geen ervaring met optreden in het theater en staan nu als ware dansers en zangeressen op het podium. Zangdocent Joke Krist leerde de kinderen vol overtuiging te zingen. Dansdocent Mannon van der Meer heeft met hulp van Jente Mare Zonnenberg de vele danspasjes bedacht en ingestudeerd.

 

Brengt kinderen en muziek samen

Wendy Postma is initiatiefneemster en producent van de musical. “Mijn doel is om kinderen meer in aanraking te laten komen met allerlei facetten van muziek, waaronder klassiek, blaas- en popmuziek. Ik ben dan ook super trots op al de kinderen die meedansten en zongen in de musical! Hun harde werken werd beloond met een prachtige show en een welverdiend applaus.”

Dirigent en musicus Hendrik de Boer schreef samen met Wendy de muziek voor de musical. Hij arrangeerde bestaande muziek en bedacht nieuwe muziek voor de liedjes die Wendy geschreven heeft. Zes jaar geleden hebben ze eerder zo’n spectaculaire musical in elkaar gezet.

 

Stichting Narrante Concerten

Wendy Postma organiseert de musical vanuit Stichting Narrante Concerten. Deze stichting heeft ze opgezet met als het verbinden van verschillende disciplines, groepen en muziekstijlen. De stichting ontwikkelt en organiseert unieke samenwerkingsprojecten tussen orkesten, kleine ensembles, combo´s, koren in combinatie met toneel en theater. Bij de producties zijn in ieder project alle deelnemers op het podium aanwezig en hebben ze een gelijkwaardige rol.

 

Kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@stichtingnarranteconcerten.nl.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

Razende Roeland bij Omroep RSH

24-04-2019

HARLINGEN - Zoals belooft aanstaande donderdag is het weer tijd voor een nieuwe Razende Roeland.

Gerda en Guus winnen klaverjasmarathon van kaartclub de Wadden

24-04-2019

HARLINGEN - Op zaterdag 20 april waren er zo’n 26 fervente kaarters verzameld in de kantine van de Waddenhal voor de jaarlijkse klaverjasmarathon van kaartclub de Wadden.

De Copini 60+ kaatscompetitie gaat het 7e seizoen in

24-04-2019

HARLINGEN - Maandagavond 6 mei 2019 start voor het 7e achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein.

Reacties

VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor