Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

2e wedstrijd Copini 60+ kaatscompetitie

19-05-2022

HARLINGEN - Ondanks dat enkele kaatsers door ziekte en oververmoeidheid vanwege gespeelde wedstrijden in het weekend afwezig waren konden wij ook weer enkele nieuwkomers verwelkomen.

2e wedstrijd Copini 60+ kaatscompetitie Andries nadert grootse vorm.

In perk 3 kaatsten partuur 5 met Douwe Broersma en debutant Kas van der Heide tegen partuur 6 met Hobbe Kooistra en Geert Voogd. Hobbe was duidelijk uit op revanche na de vorige week verloren partij en liet dat zien met een degelijke opslag en uitslag. Geert was nog steeds in de wolken van de glorieuze overwinning van vorige week en toonde vormbehoud.

 

Debutant Kas van der Heide bleek het kaatsen nog niet verleerd en is een goede aanwinst voor de 60+. Douwe Broersma bleek nog lang niet hersteld van de 4 gespeelde partijen de dag ervoor en maakte weer te veel opslagfouten.

 

Hobbe en Geert pakten op 6 gelijk het eerste eerst en vervolgens ook het tweede op 6 gelijk doordat scheids Age Tichelaar de uitgeslagen bal voor de kaats keerde in het voordeel van partuur 6. Het werd 0 – 3 voordat Douwe en Kas een eerst pakten.  1 – 3. Na 1 – 4 kwamen Douwe en Kas op 2 – 4 en kregen weer wat meer zelfvertrouwen.

 

Maar op de stand 6 gelijk in het volgende eerst had Geert geluk met zijn opslagbal die enkele centimeters over de voorlijn binnen viel en niet uitgeslagen werd door Douwe. 2 – 5. Op 2 – 5 + 6 – 6 sloeg Douwe aan de opslag de bal 3 meter buiten en was het over en uit.

 

Ut vele publiek.

 

In perk 2 kaatsten de topper Pollie Kwast, Klaas Kloosterman en Tommie Zuiderhof tegen Frans Alberda, Gerrit Bijdeweg en Teake Koster en dat werd een spannende partij. Normaal suuden je zegge dat mut Pollie en c.s. winne met 2 vingers inne neus, maar dat ging niet semaar. Ut wudde eerst al spullen geliek en 4-6 voor Frans Alberda c.s. en dat kwam vooral deur enkele missers van Pollie. Je binne ut niet went maar Pollie sloeg ze betieden hast wel een meter of 3 mis.

 

Ut wudde dan oek 2-3 voor Frans en sien maten maar ja toen kreeg die Kwast toch weer even de vorm en kwamen ze 4 om 3 voor. Met steun van Bijdeweg en Koster kwamen de mannen weer voor en brochten ze de stand op 4 om 5. Tommie Z kreeg de bal wat te vaak verkeerd in sien grote klauwen en dat leverde wat perk missers op. Klaas Kloosterman had inmiddels oek ut haar uut sien ogen haalt en se kwamen ze toch terug naar 5 eersten geliek. Pollie gaf bij de stand 2-6 nog een fraaie zitbal, eindelijk, dus 4-6. Toen viel de laatste slag in het voordeel van Frans Alberda c.s. 5 om 6.

 

Goeie opruumers.

 

In perk 1 waren Piet Stellingwerf, Geert Zeilmaker en Andries Koornstra teugen Johannes Hinrichs, Sieds Swart en Kerst Heida anne beurt. Piet donderde hast al om toen ie sien Terlenkabroek uuttrekke moest op ut sportbroekje an te krijen. Nou die Heida begon eerst aardig te knoeien, toch pakten se ut eerste eerst deur atleties werk van de agrariër Sieds Swart.

 

Bij de stand 2 om niks had Andries Koornstra wat missers dus wudde ut 2 om 1 eerst. Ut ging mooi liek op en op 4-4 en 6-6 was die Swart weer belangriek want hij gaf een zitbal 4 om 5 dus. Bij de stand 4 om 5 pakte Piet Stellingwerf de eerste 2 deur de bal met sien grote poot vier en vieftig de bal te keren. Dat was 5-5 en ut wudde 4-4, mede deur 2 voorballen van de toch aardig overlopende Geert Zeilmaker. Partuur Swart pakte de winst op 4-6 deur zeer takties te kaatsen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 ontvangt Deinum en Pupil van de Week Lasse Goeres trapt af!

19-05-2022

HARLINGEN - Met nog drie speelrondes te gaan blijft het spannend voor fc Harlingen 1 in de vierde klasse B.

HMHC Dames winnen moeilijke wedstrijd in Hoogeveen

19-05-2022

HARLINGEN - Zondag 15 mei stond er voor HMHC Dames een wedstrijd uit tegen Hoogeveen op het programma.

De meiden van fc Harlingen MO11, MO15, MO17 en VR1

19-05-2022

HARLINGEN - In Opeinde wisten de meisjes van fc Harlingen MO11-1 een dik verdiende punt te pakken door gelijk te spelen tegen de nummer 2 ONT MO11-1.

Reacties

CDA Harlingen CDA Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber