Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

“Onze” meiden en dames bij FC Harlingen

17-10-2017

HARLINGEN - De vierde speelronde bij de meisjes en dames is inmiddels een feit.

“Onze” meiden en dames bij FC Harlingen Een zeer spannende stadsderbij zaterdag bij fc Harlingen waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok. Foto P. IJdema

Een zeer spannende speelronde waarin het deze keer ook écht om de punten ging. Hieronder een verslag van wat er zich afgelopen weekend afspeelde bij “Onze” meiden en dames.

 

FC Harlingen MO13-1 nam het op in Sexbierum tegen AVC MO13-1. De beide teams hadden flink last van de wind op het sportpark van AVC waardoor het spel in de eerste helft zich voornamelijk op 1 helft van het veld afspeelde. Het was Harlingen die flink moest verdedigen. In de 10e minuut scoorde AVC middels een corner en mede door de harde wind vloog de bal er in 1 keer in (1-0). In de 2e helft hadden de Harlinger meiden voor de wind en speelden nu de Harlingers in de aanval. En zoals het in de 1e helft gebeurde bij AVC, gebeurde het ook in de 10e minuut van de 2e helft bij de meiden van FC Harlingen. Ook bij een corner én door de harde wind vloog de bal in de touwen (1-1). Beide ploegen voelden dat er meer te halen viel en dus bleef iedereen vechten. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en namen de meiden van FC Harlingen MO13 hun 1e punt in de competitie mee naar huis. Volgende week spelen de meiden thuis om 11.00 uur voor een ronde verder in de beker. Tegenstandsters zijn dan BOSO Sneek MO13-1.

 

FC Harlingen MO15-1 keek al weken uit naar de wedstrijd tegen Zeerobben MO15-2. Tuurlijk waren er wel wat zenuwen maar iedereen had zin om dit duel aan te gaan. En zaterdag was het zover. In de eerste helft nam FC Harlingen duidelijk de leiding. De meiden wisten het spel vanaf het begin goed neer te zetten en waren duidelijk sterker. Met twee prachtige doelpunten in de eerste helft nam FC Harlingen de leiding in de wedstrijd. Door de strakke verdediging van FC Harlingen zorgde de meiden ervoor dat Zeerobben weinig kansen kreeg om aan te vallen. Ruststand 2-0. Na de rust wist Zeerobben zich goed te herpakken en lukte het toch om door de verdediging van FC Harlingen te komen en te scoren (2-1). De meiden vochten terug en met resultaat; er viel een derde doelpunt door een mooi schot (3-1). Zeerobben probeerde in het laatste deel van de wedstrijd alsnog te scoren. Ondanks het goede keeperswerk van FC Harlingen lukte het Zeerobben toch om een tweede goal te maken. En hiermee eindigde de wedstrijd met 3-2 in het voordeel voor FC Harlingen. Een mooie prestatie waar de meiden trots op mogen zijn! Hiermee blijven ze op een gedeelde eerste plaats staan met QVC en SJO Dronrijp. Aankomende zaterdag spelen de meiden de laatste bekerwedstrijd in Leeuwarden tegen MKV.

 

Vorige week speelden de vrouwen van FC Harlingen (VR1) een spannende wedstrijd dat eindigde in een 4-4 gelijkspel. Dat het deze week weer een zware wedstrijd zou worden was duidelijk. De vrouwen kregen de koploper St. Minnertsga/ St. Jacob VR1 op bezoek. fc Harlingen begon sterk aan de wedstrijd. Er viel snel een eerste doelpunt waarbij de bal strak in de kruising geschoten werd (1-0). Maar ze hadden met een sterke tegenstander te maken en zij wisten de gelijkmaker te maken (1-1). Met een prachtig afstandsschot kwamen de Harlinger dames toch weer voor te staan (2-1). Maar weer wisten de vrouwen van St. Minnertsga aan te sluiten (2-2). Als er even later een speelster van Harlingen in het 16 meter gebied onderuit wordt gehaald volgt er een penalty. Maar helaas werd deze niet goed benut en bleef het spannend. In de 2de helft kwam FC Harlingen voor het eerst in de wedstrijd achter te staan. St. Minnertsga wist de 2-3 te maken. Maar de vrouwen van Harlingen gaven niet op en er werd voor elke bal gevochten. Een van de meiden in het “pompeblêden” shirt sloeg in het strafschopgebied de bal weg met de hand en laat dat nou net niet mogen. En dus mag FC Harlingen het opnieuw proberen vanaf de 11 meter. De penalty werd nu wel uitstekend genomen; de bal verdween hard in de hoek, waardoor de keeper geen schijn van kans had (3-3). Lang leek het er op dat het weer in een gelijkspel zou eindigen. Maar wanneer FC Harlingen de bal goed mee kreeg en het 1 tegen 1 duel van de keepster wint, volgt de 4-3. Met deze uitslag komen de vrouwen van FC Harlingen bovenaan te staan. Dinsdag 24 oktober gaan er maar liefst 50 dames van FC Harlingen (voor diegene die zich opgegeven hebben) met de bus, gesponsord door de Vrienden van FC Harlingen, naar Groningen om de kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen voor het WK 2019 bij te wonen.

 

Fc Harlingen VR3 reisden vrijdagavond af naar Sportpark Oldeboorn. Tegenstander NOK VR2 was de betere ploeg en het werd 2-0.

 

Fc Harlingen VR4 zullen op 21 oktober om 11.45 uur de tegenstanders van MKV ’29 VR2 ontvangen.

 

De meiden en dames van FC Harlingen… een ontzettend leuke afdeling! Neem contact op met Marit Galema (maritgalema@hotmail.com) en train vrijblijvend een keertje mee!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben week 41

17-10-2017

HARLINGEN - Het is zaterdag 14 oktober en op de velden aan de Achlumerdijk wordt alweer een start gemaakt met de 4e speelronde.

De Pubquiz van café 't Skûtsje gaat weer van start!

17-10-2017

HARLINGEN - Donderdag 2 november begint om 20.43 uur de Pubquiz in café 't Skûtsje weer.

Run4Semmy, 15 oktober 2017

17-10-2017

HARLINGEN - Team Twan was er al weken mee bezig.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen