RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

“Nord und Sὒd am Meer - zwei Schulen lernen sich kennen”

22-04-2021

HARLINGEN - Onlangs zijn 80 leerlingen uit klas 2 van de RSG Simon Vestdijk bij het vak Duits gestart met een virtueel taalproject samen met leerlingen van het Liceo Statale “Elio Vittorini” uit Napels en het Liceo de Bottis uit Torre del Greco.

Napels is ook een havenstad maar dan met een inwonertal van 4,4 miljoen en is de derde grootste stad van Italië. De stad heeft een prachtig historisch centrum met indrukwekkende paleizen en bijzondere volkswijken. Uniek gelegen in een van de mooiste baaien van de wereld, met de vulkaan Vesuvius, de ruïnes van Pompeji en de Amalfikust.

 

Het gezamenlijke project heet “Nord und Sὒd am Meer - zwei Schulen lernen sich kennen”. Zowel de Nederlandse – als de Italiaanse leerlingen volgen nu voor het tweede jaar Duits. Deze samenwerking biedt door de verschillende vaardigheden voor alle leerlingen een goede voorbereiding op het volgende schooljaar. De komende maanden zullen er in klas 2 HA een aantal gemeenschappelijke projecten over verschillende onderwerpen plaatsvinden.

 

Afgelopen week was er een eerste gezamenlijke online meeting waarin alle leerlingen zich aan elkaar hebben voorgesteld en elkaar hun woonplaats moesten presenteren. Aan alle enthousiaste reacties van de leerlingen was te merken dat het voor de leerlingen een geslaagde ochtend was.

 

Het doel van eTwinning is het opdoen van een internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden en het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier. Met eTwinning ontwikkelt elke leerling internationale vaardigheden en krijgt elke leerling de kans om in aanraking te komen met leeftijdsgenoten in het buitenland. RSG Simon Vestdijk is lid van eTwinning en wil leerlingen graag begeleiden in de kennismaking met andere culturen. Er wordt samengewerkt met scholen en organisaties in het buitenland om tot een internationale uitwisseling te komen.

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Camera’s fotograferen en tellen vliegende insecten

22-04-2021

HARLINGEN - Insectencamera’s gaan helpen bij het monitoren van trends in het aantal bijen, vlinders en andere vliegende insecten in Fryslân.

Huishoudelijk hulp nodig?

22-04-2021

HARLINGEN - Bent u hulpbehoevend en heeft u huishoudelijke hulp nodig omdat u het niet zelf meer kunt?

Best beoordeelde producten nu extra scherp geprijsd bij Expert Harlingen!

22-04-2021

HARLINGEN - Profiteer nu van de 5-Sterren Deals bij Expert!

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda