De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

“Nord und Sὒd am Meer - zwei Schulen lernen sich kennen”

22-04-2021

HARLINGEN - Onlangs zijn 80 leerlingen uit klas 2 van de RSG Simon Vestdijk bij het vak Duits gestart met een virtueel taalproject samen met leerlingen van het Liceo Statale “Elio Vittorini” uit Napels en het Liceo de Bottis uit Torre del Greco.

Napels is ook een havenstad maar dan met een inwonertal van 4,4 miljoen en is de derde grootste stad van Italië. De stad heeft een prachtig historisch centrum met indrukwekkende paleizen en bijzondere volkswijken. Uniek gelegen in een van de mooiste baaien van de wereld, met de vulkaan Vesuvius, de ruïnes van Pompeji en de Amalfikust.

 

Het gezamenlijke project heet “Nord und Sὒd am Meer - zwei Schulen lernen sich kennen”. Zowel de Nederlandse – als de Italiaanse leerlingen volgen nu voor het tweede jaar Duits. Deze samenwerking biedt door de verschillende vaardigheden voor alle leerlingen een goede voorbereiding op het volgende schooljaar. De komende maanden zullen er in klas 2 HA een aantal gemeenschappelijke projecten over verschillende onderwerpen plaatsvinden.

 

Afgelopen week was er een eerste gezamenlijke online meeting waarin alle leerlingen zich aan elkaar hebben voorgesteld en elkaar hun woonplaats moesten presenteren. Aan alle enthousiaste reacties van de leerlingen was te merken dat het voor de leerlingen een geslaagde ochtend was.

 

Het doel van eTwinning is het opdoen van een internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden en het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier. Met eTwinning ontwikkelt elke leerling internationale vaardigheden en krijgt elke leerling de kans om in aanraking te komen met leeftijdsgenoten in het buitenland. RSG Simon Vestdijk is lid van eTwinning en wil leerlingen graag begeleiden in de kennismaking met andere culturen. Er wordt samengewerkt met scholen en organisaties in het buitenland om tot een internationale uitwisseling te komen.

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Camera’s fotograferen en tellen vliegende insecten

22-04-2021

HARLINGEN - Insectencamera’s gaan helpen bij het monitoren van trends in het aantal bijen, vlinders en andere vliegende insecten in Fryslân.

Huishoudelijk hulp nodig?

22-04-2021

HARLINGEN - Bent u hulpbehoevend en heeft u huishoudelijke hulp nodig omdat u het niet zelf meer kunt?

Best beoordeelde producten nu extra scherp geprijsd bij Expert Harlingen!

22-04-2021

HARLINGEN - Profiteer nu van de 5-Sterren Deals bij Expert!

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten