Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

“Lûsige” overwinning van Drachster Boys in Harlingen

27-10-2019

HARLINGEN - De nieuwbakken trainer Luitzen Nijboer van Drachtster Boys nam in de 80e minuut al voorzorgsmaatregelen door topspitsen Rob Schokker en Robin Zuidema naar de kant te halen en het tempo uit de wedstrijd te halen en zich tevreden te stellen met één punt.

“Lûsige” overwinning van Drachster Boys in Harlingen Foto: Frans Bode.

Echter in de 89e minuut werd de volledige beker met Drachtster gif leeggegooid in het Zeerobben doel middels een treffer van Sicco Bouwer. Voor de sterke Harlingers waren de druiven wel heel erg zuur, omdat eigenlijk iedereen zat te wachten op een verdiende voorsprong, die er dus niet kwam ondanks de legio kansen.

 

Over en weer kansen

Zeerobben startte agressief en zette de tegenstander meteen onder druk. Toch waren de corners in de beginfase voor de Drachtsters. Ze leverden echter niets op. De eerste grote kans was voor de latere matchwinner Sicco Bouwer. Na een prima pass van Said Hassen kwam hij alleen voor de doelman De Vries, die hij ook passeerde, maar Jordy Torenbeek bracht redding op de doellijn. Vanaf links, voorzet Yander Zandbergen, maakte David van der Pol zich vrij en bracht keeper Bosje redding op inzet van Brent de Groot. Een vloeiende combinatie door het hart van de defensie met Kristian Feenstra, Dylan Drent en David van der Pol bracht Yander Zanderbergen in kansrijke positie, over. Adnan Jarjour zocht de diepte op Dylan Drent. Zijn inzet spatte op de vuisten van Bosje, corner. Opnieuw Bosje, die een goal voorkwam op een poeier van Kristian Feenstra. Zeerobben zette meer druk en ging op zoek naar een treffer voor rust. Vrouwe Fortuna stond aan de zijde van gasten en dus gingen de mannen rusten zonder te scoren.

 

Ook dat is voetbal

Ook na de thee bleef de druk op het doel van Dr. Boys zonder dat er grote kansen kwamen. Toen dit overwicht wegebde nam Drachtster Boys de regie in handen en kregen ze ook de kans om de score te openen. Onnodig balverlies leidde al tot een noodzakelijke redding van Jacob de Vries. Uit een voorzet van Robin Zuidema (de rest van de wedstrijd wel in de “buuse” van Brent de Groot) kopte Rob Schokker (kwam voor de rest niet in het stuk voor dankzij Torenbeek en Amels) op de paal. Het goudhaantje Bouwer mocht van de zestien aanleggen. Nu ging de bal nog wel meters naast. Langzamerhand kregen de groenwitten weer de overhand. Met nog ruim een kwartier te gaan stoomde Patrick dwars door het Drachtster middenveld op en gaf Yander Zandbergen de kans om te scoren, weer over. Daarna Kristian op Yander 100 % kans via de lat naast. Een heerlijk passje van Feenstra op Higor da Silva verdiende eigenlijk de bekroning met een doelpunt na goed doorzetten van Zandbergen. De keeper was al uit positie, maar zijn te zachte inzet werd nog net van de doellijn geveegd. Uit een corner was het alarmfase één in de doelmond van Bosje. Opnieuw kon de goalie na een inzet van Patrick Amels de bal wegtikken. De rebound leverde niets op ondanks inzetten van Zandbergen en Oosterbaan. Het leek een kwestie van tijd, dat Zeerobben de verdiende 1 – 0 zou scoren. Maar hoe anders pakte dit uit. Op een onverwacht ogenblik, 89 e minuut, verloor de verdediging Sicco Bouwer even uit het oog en vanaf de zestien prikte hij de bal zuiver in de hoek, zijn twee eerdere missers waren hem daarna wel vergeven. De deceptie bij spelers, staf en supporters was enorm. Zelf niet scoren, tja dan kun je zo’n ontknoping verwachten.

 

Ondanks verlies prima gespeeld

Het is wel sneu om op deze manier tegen de eerste nederlaag op te lopen. Over de gehele wedstrijd beschouwd hadden de Harlingers het niet zover mogen laten komen. Toch kunnen de mannen van trainers Postma/Janssen trots zijn op hun prestatie. Voor de toeschouwers was het een aantrekkelijk partij voetbal mede omdat de tegenstander tot aan de laatste fase van het duel ook de intentie had om de drie punten mee te nemen. Hoe voorstelbaar was de vreugde bij Drachtster Boys, dat na de commotie buiten het voetbalveld van afgelopen weken, binnen de lijnen het geluk nu wel aan hun kant had. Zeerobben duikelt op de ranglijst en kan volgende week bij Pelikaan S het blazoen weer wat oppoetsen. Wie weet……

 

Scoreverloop: 0 – 1 Sicco Bouwer (89 m.)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Godert Attema; Patrick Amels; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen; Tim Oosterbaan; David van der Pol (58 m. Higor da Silva); Dylan Drent

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Open Panna Jeugdkampioenschap fc Harlingen groot succes!

27-10-2019

HARLINGEN – Onder grote belangstelling werd midden in de herfstvakantie op woensdagmiddag 23 oktober de voetbalkooi van fc Harlingen geopend waarna de open panna jeugdkampioenschappen van start ging.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12