Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

‘Afvalkunstwerk’ op kop Entrepotgebouw Harlingen (video)

24-09-2021

HARLINGEN - Bewustwording van vervuiling in Werelderfgoed Waddenzee.

‘Afvalkunstwerk’ op kop Entrepotgebouw Harlingen (video) Het 'afvalkunstwerk' op de kop van het Entrepotgebouw.

Dinsdag 28 september wordt het 'afvalkunstwerk' op de kop van het Entrepotgebouw aan de Nieuwe Willemshaven te Harlingen onthuld. Dit gebeurt om 18.30 uur in het bijzijn van jutter Henk Prins, initiatiefnemer Sander Vredeveld en wethouders Erik de Groot en Harry Boon. Aansluitend start om 19.00 uur in het Entrepotgebouw de laatste van de drie debatavonden over een nieuwe gemeentelijke cultuurvisie (klik hier voor meer informatie). Inwoners van de gemeente kunnen daar de kaders en input voor deze visie met elkaar bespreken.

 

Kunstwerk is abstracte weergave van spullen uit de zee

Het kunstwerk van 17 bij 5 meter is een initiatief van Studio Vredeveld en gemaakt door kunstenares Renske Herder in samenwerking met jutter Henk Prins. Het is een abstracte weergave van spullen uit de zee, onder andere zwerfafval en zeewier. Deze vormen op de geschilderde wand zijn van 100% gerecycled en te recyclen materiaal en zoveel mogelijk gemaakt van lokaal afval. Het kunstwerk is mogelijk gemaakt door sponsors en een subsidie van de gemeente Harlingen.


Kunstwerk zorgt voor bewustwording vervuiling Waddenzee en omgeving

Wethouder Harry Boon (o.a. Milieu en Duurzaamheid): “Het kunstwerk is gemaakt om bewustwording te creëren rondom de vervuiling van Werelderfgoed de Waddenzee en de directe omgeving. Plastic afval is een groot milieuprobleem en bedreiging voor het leven in en om de Waddenzee. Het kunstwerk past binnen de ambities die gemeente Harlingen heeft in de aanpak tegen zwerfafval. Binnen vijf jaar willen we van Harlingen de ‘Schoonste stad aan het Wad’ maken. Daarvoor worden de komende jaren verschillende acties opgestart.

 

Wethouder Erik de Groot (o.a. Cultuur): “Het Entrepotgebouw ligt op de route van binnenkomende en uitgaande schepen. Door het kunstwerk op de achtergevel van het Entrepotgebouw te plaatsen wordt een directe verbinding gelegd met Werelderfgoed de Waddenzee en omgeving. De locatie van het Entrepotgebouw is een zichtlocatie voor de ruim 500.000 bezoekers aan Vlieland en Terschelling”. Dit is een mooi voorbeeld van hoe kunst aandacht kan vragen voor maatschappelijke thema’s”.


Kunstwerk past goed in ontwikkeling Nieuwe Willemshaven

Het kunstwerk draagt ook bij aan de uitstraling van de Nieuwe Willemshaven als verblijfsgebied. De Willemshaven is ontwikkelingsgebied voor kleinschalige ambachtelijke en nieuw industriële en kunstzinnige activiteiten waar het prettig vertoeven is voor eigen inwoners en bezoekers.

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Natuur & Milieu

Meer nieuws

Voorbeschouwing: PKC’83 – Zeerobben

24-09-2021

HARLINGEN - Eindelijk echt los!

GGD Fryslân weekbericht van 17 tot en met 23 september 2021

24-09-2021

HARLINGEN - Besmettingen verder omlaag, alertheid vanwege versoepelingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 38

24-09-2021

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 september 2021.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen