Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

1e Krokustoernooi voor de jeugd van Zeerobben

21-02-2021

HARLINGEN - Dat de jeugd weer zin heeft om te voetballen konden we wel voorspellen.

1e Krokustoernooi voor de jeugd van Zeerobben Foto: Bert Drent.

Dat de jeugd weer zin heeft om te voetballen konden we wel voorspellen. Maar dat we er bij het eerste krokustokernooi dit weer bij kregen hadden we niet kunnen dromen. Maar het gebeurde toch. Wat een mooi kadootje voor de kinderen en de organisatie. Wie had dit nu kunnen voorspellen?

 

De jeugd van de JO8 en de JO9 had zich massaal aangemeld en ook de begeleiders stonden weer in grote getale klaar om te coachen, aan te moedigen maar ook vooral om te genieten. Genieten van het weer, de sfeer en de kinderen. Er werd weer geloot voor de verschillende rondes, vervolgens naar je veldje en daar 4×4 spelen. Hoe simpel maar mooi kan het zijn. Om 09.30 uur werd er afgetrapt en zo rond 11.00 uur kon Anne v.d. Tuin de prijsjes uitreiken aan de 3 prijswinnaars. Dit keer geen medailles maar iets waar je dagelijks mee kunt oefenen. Een voetbal. Moe, blij maar voldaan gingen de kinderen weer huiswaarts.

 

Uitslag:

  1. Fenna Hoogeveen
  2. Riley de Gier
  3. Abel Garcia Valdes

 

Aansluitend stonden de kinderen van de JO10 en JO11 te wachten voor hun inschrijving. Ook hier weer volop deelname en enthousiaste leiders/trainers die merkten dat het gaandeweg de ochtend steeds warmer werd en de kinderen steeds fanatieker. Ook hier 4×4 wedstrijdjes met na afloop zo rond 12.30 uur de prijsuitreiking. En ook hier, net als bij de jongste groep, mooie voetballen als prijzen.

 

Uitslag:

  1. Brody de Gier
  2. Milion Teklay
  3. Jeroen swestra

 

Het eerste krokustoernooi zit erop. En nu? Het jeugdbestuur merkt dat de kinderen weer lekker willen voetballen buiten op het veld. Met name onder deze lente-achtige omstandigheden is het genieten geblazen voor iedereen . Daarom gaat het jeugdbestuur verder en wil het kijken of het mogelijk en verantwoord is om voor meer leeftijdsgroepen een soortgelijk toernooi te organiseren. Daarom wacht ze de persconferentie van dinsdag a.s. even af om evt. vervolgstappen te zetten.

 

En ook de Waddenrobkes staan alweer te popelen om op zaterdagochtend te beginnen. Afgelopen woensdag waren er ondanks de regen toch weer 26 voetballertjes en die hebben ook weer zin om te beginnen met de wedstrijdjes op de zaterdagochtend. Vooral met deze temperaturen. Daarover ook later meer. Eerst maar even genieten van de foto’s die gemaakt zijn door Bert Drent.

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Greenart Production Greenart Production HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber