De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

1e Krokustoernooi voor de jeugd van Zeerobben

21-02-2021

HARLINGEN - Dat de jeugd weer zin heeft om te voetballen konden we wel voorspellen.

1e Krokustoernooi voor de jeugd van Zeerobben Foto: Bert Drent.

Dat de jeugd weer zin heeft om te voetballen konden we wel voorspellen. Maar dat we er bij het eerste krokustokernooi dit weer bij kregen hadden we niet kunnen dromen. Maar het gebeurde toch. Wat een mooi kadootje voor de kinderen en de organisatie. Wie had dit nu kunnen voorspellen?

 

De jeugd van de JO8 en de JO9 had zich massaal aangemeld en ook de begeleiders stonden weer in grote getale klaar om te coachen, aan te moedigen maar ook vooral om te genieten. Genieten van het weer, de sfeer en de kinderen. Er werd weer geloot voor de verschillende rondes, vervolgens naar je veldje en daar 4×4 spelen. Hoe simpel maar mooi kan het zijn. Om 09.30 uur werd er afgetrapt en zo rond 11.00 uur kon Anne v.d. Tuin de prijsjes uitreiken aan de 3 prijswinnaars. Dit keer geen medailles maar iets waar je dagelijks mee kunt oefenen. Een voetbal. Moe, blij maar voldaan gingen de kinderen weer huiswaarts.

 

Uitslag:

  1. Fenna Hoogeveen
  2. Riley de Gier
  3. Abel Garcia Valdes

 

Aansluitend stonden de kinderen van de JO10 en JO11 te wachten voor hun inschrijving. Ook hier weer volop deelname en enthousiaste leiders/trainers die merkten dat het gaandeweg de ochtend steeds warmer werd en de kinderen steeds fanatieker. Ook hier 4×4 wedstrijdjes met na afloop zo rond 12.30 uur de prijsuitreiking. En ook hier, net als bij de jongste groep, mooie voetballen als prijzen.

 

Uitslag:

  1. Brody de Gier
  2. Milion Teklay
  3. Jeroen swestra

 

Het eerste krokustoernooi zit erop. En nu? Het jeugdbestuur merkt dat de kinderen weer lekker willen voetballen buiten op het veld. Met name onder deze lente-achtige omstandigheden is het genieten geblazen voor iedereen . Daarom gaat het jeugdbestuur verder en wil het kijken of het mogelijk en verantwoord is om voor meer leeftijdsgroepen een soortgelijk toernooi te organiseren. Daarom wacht ze de persconferentie van dinsdag a.s. even af om evt. vervolgstappen te zetten.

 

En ook de Waddenrobkes staan alweer te popelen om op zaterdagochtend te beginnen. Afgelopen woensdag waren er ondanks de regen toch weer 26 voetballertjes en die hebben ook weer zin om te beginnen met de wedstrijdjes op de zaterdagochtend. Vooral met deze temperaturen. Daarover ook later meer. Eerst maar even genieten van de foto’s die gemaakt zijn door Bert Drent.

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas