Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden: Route, doorkomsttijden en programma’s in de elf Friese steden

19-07-2018

HARLINGEN - Over een maand is het zover: op 18, 19 en 20 augustus zwemt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden de 11stedenzwemtocht.

11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden: Route, doorkomsttijden en programma’s in de elf Friese steden Maarten van der Weijden traint bij Elfstedenmonument ‘It Sil Heve’ tussen Lekkum en Giekerk. Foto: Niels de Vries
  • 200 km. zwemmen langs de klassieke route Elfstedentocht.
  • Ruim 1.500 mensen zwemmen mee in 11 Friese steden.
  • Laatste stempel in Leeuwarden van minister-president Mark Rutte.
  • Veelzijdig programma met lach en traan in elke stad.
  • Live tv-uitzendingen van NOS en KRO-NCRV vanuit Sloten en Leeuwarden.

 

Samen met honderden vrijwilligers organiseert hij deze zwemmarathon om geld op te halen voor kankeronderzoek. De tocht van 200 kilometer voert hem in drie dagen langs alle bekende steden en plekken van de Friese Elfstedentocht. Wanneer is Maarten waar? En wat gebeurt er in iedere stad?

 

Tijdens de 11stedenzwemtocht kunnen mensen in iedere stad 500 of 2.000 meter meezwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. In iedere stad is een ambassadeur van de Maarten van der Weijden Foundation aanwezig om deelnemers te steunen. Onder andere (voormalige) topsporters Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo, Rintje Ritsma en Henk Angenent komen naar een of meerdere steden om deelnemers aan de zwemtocht te inspireren en motiveren.

 

Uitgebreid programma

De ‘Zwemtocht der Zwemtochten’ gaat over veel meer dan zwemmen alleen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij wat het betekent om kanker te hebben en de onderzoeken die zo hard nodig zijn. Daarbij is ruimte voor een lach en een traan, want in elke stad is een uitgebreid programma met gesprekken, gedichten en interviews.

 

Zo leest Sander de Hosson voor uit zijn boek Slotcouplet. Sander is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij schrijft aangrijpende blogs en columns over zijn ervaringen met patiënten. Ook is er een optreden van Lisanne Spaander. Lisanne kreeg op jonge leeftijd botkanker. Ze werd beter, maar het noodlot sloeg opnieuw toe. Inmiddels is zij voor de tweede keer genezen verklaard. Zij zingt de nummers Vechtersbaas en Kijk naar mij. Daarnaast vertelt een kankerpatiënt of iemand die op een andere manier zeer betrokken is bij het onderwerp over een onderzoek. Wat betekent dit onderzoek en waarom is het zo belangrijk?

 

Na het zwemmen zullen lokaal en landelijk bekende artiesten optreden, zoals Wolter Kroes, Syb van der Ploeg en de populaire Friese band Vangrail. In de aankomende weken zullen nog meer bekende artiesten worden aangekondigd.

 

Stempel bij doorkomst

In elke stad laat Maarten vanuit het water zijn kaart afstempelen door een lokale, historische bekendheid. Daarbij neemt hij een cheque in ontvangst met het sponsorbedrag dat lokaal is opgehaald. Hoe meer mensen meezwemmen en sponsors werven, hoe hoger het bedrag. Inmiddels hebben zich ruim 1.500 deelnemers aangemeld. Zij zullen minimaal in één stad zwemmen, sommigen in meerdere steden. Circa vijftig deelnemers zwemmen in álle steden. Zij reizen gezamenlijk met bussen van stad naar stad.

 

11 steden, 11 onderzoeken

De opbrengst van de sponsorzwemtocht gaat naar elf verschillende onderzoeken. In elke stad staat een onderzoek centraal. In een vraaggesprek met een kankerpatiënt of iemand die zeer betrokken is bij het onderwerp wordt het onderzoek toegelicht: hoe belangrijk is dit onderzoek voor jou en wat verwacht je er van?

 

Verwachte doorkomsttijden

Een overzicht van de steden, de lokale zwemactiviteiten en de verwachte doorkomsttijd van Maarten:

285449 11stzt%20tabel%20tijden 539008 original 1531753710

Start en finish in Leeuwarden

Op zaterdag 18 augustus arriveert Maarten om 04:15 uur bij de Swettehaven (James Wattstraat). Hij spreekt het aanwezige publiek kort toe, neemt afscheid van zijn gezin en gaat om 04:30 uur het water in.

 

Maarten finisht maandagavond naar verwachting tussen 19:15 en 19:30 uur in de Prinsentuin, nabij de Oldenhove. Na zijn finish wordt Maarten tussen 19:45 en 20:00 uur gehuldigd aan het Oldehoofsterkerkhof (naast de Oldehove). Naar verwachting zijn daarbij duizenden mensen bij aanwezig.

 

TV-uitzending NOS en KRO-NCRV

De NOS en KRO-NCRV verzorgen twee televisie-uitzendingen rondom de doorkomst van Maarten in Sloten op zaterdagmiddag en zijn finish in Leeuwarden op maandagavond. Daarnaast zijn de omroepen 24 uur per dag live erbij met een 360-gradencamera op de begeleidingsboot van Maarten. De beelden van deze camera worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van de NOS. Meer info hier.

 

Meezwemmen met Maarten

Iedereen die zich wil inzetten voor onderzoek naar kanker kan zijn eigen persoonlijke sponsors werven en met Maarten in een of meerdere steden 500 of 2.000 meter zwemmen. Op deze manier hoopt Maarten met zijn 11stedenzwemtocht veel geld op te halen. Je kunt je hier inschrijven voor de deelname aan 11stedenzwemtocht. Voor mensen die niet mee kunnen of willen zwemmen en Maartens initiatief toch graag ondersteunen, is het mogelijk hier een bedrag te doneren. Iedereen die Maarten en de meezwemmers wil aanmoedigen en een hart onder de riem wil steken is op 18-20 augustus van harte welkom in een van de 11 steden of langs de route.

 

Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

19-07-2018

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (hierna : BRP) staat ingeschreven

Willem Barentsz krijgt roer

19-07-2018

HARLINGEN - Donderdagmiddag 19 juli om 14.00 uur, wordt het roer afgehangen.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen