Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

11e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie

17-08-2022

HARLINGEN - Meerdere kaatsers zijn op vakantie waardoor er tijdens de voorlaatste speelronde in 2 perken werd gekaatst.

11e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie Jan Kwast tikt simpel de kaats voorbij en Wiebe bukt.

Verheugend was het dat enkele langdurig geblesseerde kaatsers zodanig hersteld zijn en als toeschouwers aanwezig konden zijn en genoten van de volgende partijen:

 

In perk 1 kaatsten partuur 1 gevormd door Simon de Groot met Douwe Broersma en Andries Koornstra tegen partuur 2 bestaande uit Johannes Hinrichs met Karst van der Heide en Tommie Zuiderhof een leuke partij met 5 keer 6 gelijk op de telegraaf.

 

Het 1e bordje was voor partuur 1 doordat op de stand 6 gelijk met een kaats bij de middellijn de uitgeslagen bal van Kassie knap werd teruggeslagen door Douwe tot voor de kaats.  1 – 0. Ook in het 2e en 3e eerst werd het weer 6 gelijk met beide keren partuur 2 aan de opslag. Hierbij faalden Kassie en Johannes met opslagballen buiten het perk te deponeren en werd het 3 – 0 voor partuur 1. Tommie hield deze partij zijn opgeslagen ballen er goed voor, maar de uitslag van partuur 1 leverde veel punten op omdat Kassie veel moeite had met keren en terugslaan van de stuitende ballen op het kurkdroge veld. De stofwolken vlogen soms de lucht in.

 

 

Bij de stand 4 – 0 begon partuur 1 wat slordiger te kaatsen met enkele opslagfouten van Douwe en Andries en het niet voorbij slaan van de kaatsen waardoor partuur 2 met 2 eersten achterelkaar terugkwam tot 4 – 2 .

Op de stand 4 – 2 + 6 – 6 sloeg Andries de 2e kaats voorbij en werd het 5 – 2 en geloofde partuur 2 er niet meer in en werd de eindstand bij 5 – 2 + 6 – 4 bereikt.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Jan Kwast, Geert Zeilmaker en Wiebe van Dijk (weer met leren handschoen) tegen partuur 4 met Henk Bruinsma, Kerst Heida en Geert Voogd.

 

Ja gelukkig had van Dijk sien hanskoen weer vonnen, nou sien hanskoen die het ie lient van Ludwig Seerden. En daarom slaat dat ding oek best, sit wel een nuver Franeker lugje an trouwens.

 

Ut eerste eerst pakte partuur van koploper Voogd trouwens. Maar deur 2 zitballen van Jan Kwast en goed uitslaan van Geert Zeilmaker werd het eersten geliek. Vervolgens gaf die Henk Bruinsma van die hoge ballen op Geert Zeilmaker en die had net ut haar voor sien ogen en sloeg 2 volledig mis. 1 om 2 dus. Ut ging geliek op en die koploper Geert Voogd begon al wat te trillen want hij had nog niet ze vaak verloren. Ut wudde 3 eersten geliek en toen gingen de 2 slimme kaatsers, Jan Kwast en van Dijk even met mekaar babbelen en veranderden van taktiek. Henk bleef hoge ballen geven maar Zeilmaker toeterde nou een boven en sloeg 2 dikke kaatsen. En op 3 om 3 en 6-4 gaf die geweldig kaatsende Jan Kwast een zitbal 4 om 3.

 

In ut volgende eerst sloeg Voogd een kaats van 4 millimeter en Bruinsma een bij de stuit. Maar met een soepel polsslagje passeerde de onnavolgbare Jan Kwast beide kaatsen, hij is veulllll beter as sien familie. Ut wudde 5 om 3 voor Kwast en c.s. en van Dijk moest opslaan. Hij gaf 2 tusseninsen en toen liepen die Voogd en Heida mekaar gewoon teugen de billug an. En bij de volgende opslagbal van van Dijk ston Voogd de ganzen te tellen die overvlogen 6-0 dus. De laatste bal werd geretourneerd door, ja natuurlijk Jan Kwast en met 2 hannen natuurlijk anders was ie bang dat ie um miste.

 

Maandagavond 22 augustus 2022 wordt de laatste speelronde van dit seizoen gespeeld waarbij er nog verschuivingen in de top van het eindklassement mogelijk zijn. Na de laatste partijen wordt het eindklassement opgemaakt en vindt de prijsuitreiking in de kantine van KV Eendracht plaats.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waddenrobkes Zeerobben

17-08-2022

HARLINGEN - Het is alweer 12 jaar geleden dat Zeerobben van start ging met een onderlinge competitie voor haar jongste leden.

Zeerobben 1 en 2 naar FVC

17-08-2022

HARLINGEN - De trainingen voor de senioren zijn ook alweer volop in gang.

Spraakverwarring: geen wedstrijd

17-08-2022

HARLINGEN - Er was de afgelopen dagen geen succes voor de Harlinger waterscouts bij de zeilwedstrijden tijdens het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde.

Reacties

TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats
CDA Harlingen CDA Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus