Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

11e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie

17-08-2022

HARLINGEN - Meerdere kaatsers zijn op vakantie waardoor er tijdens de voorlaatste speelronde in 2 perken werd gekaatst.

11e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie Jan Kwast tikt simpel de kaats voorbij en Wiebe bukt.

Verheugend was het dat enkele langdurig geblesseerde kaatsers zodanig hersteld zijn en als toeschouwers aanwezig konden zijn en genoten van de volgende partijen:

 

In perk 1 kaatsten partuur 1 gevormd door Simon de Groot met Douwe Broersma en Andries Koornstra tegen partuur 2 bestaande uit Johannes Hinrichs met Karst van der Heide en Tommie Zuiderhof een leuke partij met 5 keer 6 gelijk op de telegraaf.

 

Het 1e bordje was voor partuur 1 doordat op de stand 6 gelijk met een kaats bij de middellijn de uitgeslagen bal van Kassie knap werd teruggeslagen door Douwe tot voor de kaats.  1 – 0. Ook in het 2e en 3e eerst werd het weer 6 gelijk met beide keren partuur 2 aan de opslag. Hierbij faalden Kassie en Johannes met opslagballen buiten het perk te deponeren en werd het 3 – 0 voor partuur 1. Tommie hield deze partij zijn opgeslagen ballen er goed voor, maar de uitslag van partuur 1 leverde veel punten op omdat Kassie veel moeite had met keren en terugslaan van de stuitende ballen op het kurkdroge veld. De stofwolken vlogen soms de lucht in.

 

 

Bij de stand 4 – 0 begon partuur 1 wat slordiger te kaatsen met enkele opslagfouten van Douwe en Andries en het niet voorbij slaan van de kaatsen waardoor partuur 2 met 2 eersten achterelkaar terugkwam tot 4 – 2 .

Op de stand 4 – 2 + 6 – 6 sloeg Andries de 2e kaats voorbij en werd het 5 – 2 en geloofde partuur 2 er niet meer in en werd de eindstand bij 5 – 2 + 6 – 4 bereikt.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Jan Kwast, Geert Zeilmaker en Wiebe van Dijk (weer met leren handschoen) tegen partuur 4 met Henk Bruinsma, Kerst Heida en Geert Voogd.

 

Ja gelukkig had van Dijk sien hanskoen weer vonnen, nou sien hanskoen die het ie lient van Ludwig Seerden. En daarom slaat dat ding oek best, sit wel een nuver Franeker lugje an trouwens.

 

Ut eerste eerst pakte partuur van koploper Voogd trouwens. Maar deur 2 zitballen van Jan Kwast en goed uitslaan van Geert Zeilmaker werd het eersten geliek. Vervolgens gaf die Henk Bruinsma van die hoge ballen op Geert Zeilmaker en die had net ut haar voor sien ogen en sloeg 2 volledig mis. 1 om 2 dus. Ut ging geliek op en die koploper Geert Voogd begon al wat te trillen want hij had nog niet ze vaak verloren. Ut wudde 3 eersten geliek en toen gingen de 2 slimme kaatsers, Jan Kwast en van Dijk even met mekaar babbelen en veranderden van taktiek. Henk bleef hoge ballen geven maar Zeilmaker toeterde nou een boven en sloeg 2 dikke kaatsen. En op 3 om 3 en 6-4 gaf die geweldig kaatsende Jan Kwast een zitbal 4 om 3.

 

In ut volgende eerst sloeg Voogd een kaats van 4 millimeter en Bruinsma een bij de stuit. Maar met een soepel polsslagje passeerde de onnavolgbare Jan Kwast beide kaatsen, hij is veulllll beter as sien familie. Ut wudde 5 om 3 voor Kwast en c.s. en van Dijk moest opslaan. Hij gaf 2 tusseninsen en toen liepen die Voogd en Heida mekaar gewoon teugen de billug an. En bij de volgende opslagbal van van Dijk ston Voogd de ganzen te tellen die overvlogen 6-0 dus. De laatste bal werd geretourneerd door, ja natuurlijk Jan Kwast en met 2 hannen natuurlijk anders was ie bang dat ie um miste.

 

Maandagavond 22 augustus 2022 wordt de laatste speelronde van dit seizoen gespeeld waarbij er nog verschuivingen in de top van het eindklassement mogelijk zijn. Na de laatste partijen wordt het eindklassement opgemaakt en vindt de prijsuitreiking in de kantine van KV Eendracht plaats.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waddenrobkes Zeerobben

17-08-2022

HARLINGEN - Het is alweer 12 jaar geleden dat Zeerobben van start ging met een onderlinge competitie voor haar jongste leden.

Zeerobben 1 en 2 naar FVC

17-08-2022

HARLINGEN - De trainingen voor de senioren zijn ook alweer volop in gang.

Spraakverwarring: geen wedstrijd

17-08-2022

HARLINGEN - Er was de afgelopen dagen geen succes voor de Harlinger waterscouts bij de zeilwedstrijden tijdens het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus