De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

10 miljoen euro in tweede Friese herstelpakket

19-03-2021

FRYSLÂN - Op 10 maart 2020 sloeg het coronavirus voor de eerste keer toe in Fryslân.

10 miljoen euro in tweede Friese herstelpakket Provinciehuis

Nu meer dan een jaar later is er veel gebeurd, maar het Covid-19 virus houdt ons nog steeds in haar greep. Provincie Fryslân stelt daarom een tweede herstelpakket Lok op 1: No en Moarn op. Het pakket wordt op 21 april 2021 door de Provinciale Staten besproken. Daarna wordt de definitieve versie van het herstelpakket openbaar gemaakt.

 

Het tweede herstelpakket Lok op 1: No en Moarn

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “We komen met regelingen voor nu en voor de toekomst, het pakket bedraagt 10 miljoen euro en is wederom een breed pakket: voor ons MKB, de gastvrijheidseconomie, cultuur en leefbaarheid. Aanvullend op dit pakket willen we Europese middelen inzetten. Het pakket is, passend bij onze rol als provincie, een pakket dat zich richt op perspectief voor de toekomst.”

 

Bij het No-onderdeel krijgt de Friese ondernemer de kansen om individueel perspectief te vergroten. Denk hierbij aan de regelingen voor de stagesubsidie, waarbij bedrijven een bedrag krijgen voor het begeleiden van stagiaires. Nu specifiek voor daar waar tekorten zijn of op sectorniveau, opleidingsniveau of op belangrijke onderwerpen.

 

Voor steun aan de gastvrijheidssector worden middelbare scholen gestimuleerd om werkweken in eigen provincie te houden. Maar denk ook aan subsidie voor kleine culturele initiatieven om cultuurmakers te ondersteunen en een ticketregeling om het maken en programmeren van voorstellingen mogelijk te maken en extra activiteiten voor kwetsbare groepen om de leefbaarheid in dorpen en wijken te stimuleren.

 

In het Moarn-onderdeel gaat het voornamelijk om structuurversterking, die gerealiseerd wordt door gezamenlijke challenges te organiseren en zo een innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen en perspectief voor de toekomst te vinden. Zo worden belangrijke vragen aangepakt en komt Fryslân sterker uit de crisis. Bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering, door in te spelen op een betere combinatie van digitale en fysieke inzet. Door het MKB te stimuleren innovaties voor de circulaire economie of brede welvaart te bedenken, door structuurversterkende oplossingen voor cultuur en door toeristisch ondernemers begeleiding te geven om slagkracht te vergroten.

 

Vervolg op het eerste pakket

In 2020 kwam de provincie al met een herstelpakket Lok op 1: No en Moarn. Dat pakket van  5 miljoen euro was als aanvullende noodhulp op de maatregelen van het Rijk en de al aangepaste provinciale regelingen. De brede welvaart en circulaire economie waren de uitgangspunten van dit pakket met elf maatregelen waarin ook aandacht was voor gastvrijheid, cultuur en leefbaarheid, zorg en onderwijs. Na afloop van het eerste pakket werd een onderzoek uitgevoerd naar de eerste resultaten en naar de gewenste inzet voor het tweede pakket. Hieruit is gebleken dat men bij een tweede pakket vooral wil inzetten op structuurverbetering, innovatie, duurzaamheid en digitalisering. Ook speelt de bestaande samenwerking tussen maatschappelijke partners, overheden, onderwijs en ondernemers een belangrijke rol.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Corona Gemeente Politiek & Maatschappij Regio

Meer nieuws

Eerste en één van de grootste biomassacentrales naar Harlingen

19-03-2021

HARLINGEN - Het bedrijf Sustainable Fuel Plant wil in Harlingen een van de grootste biomassacentrales van Nederland voor de productie van bioLNG bouwen.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 11 - 2021

19-03-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 15 t/m 19 maart 2021.

Spoorstraat afgesloten vanwege aanleg fietspaden

19-03-2021

HARLINGEN - Vanaf maandag 22 maart is de Spoorstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns