Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Twee lezingen over beelden in Gemeentemuseum het Hannemahuis

HARLINGEN - Op zondag 2 oktober 2022 vinden om 15.00 uur twee lezingen plaats over het werk van de kunstenaars die in de tuin achter Gemeentemuseum het Hannemahuis exposeren.

Datum: 2 oktober 2022

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Hannemahuis, HARLINGEN

Algemeen Kunst & Cultuur

Natasja Bennink

Sophie van Steenderen, conservator van het Stadsmuseum Harderwijk en auteur van de catalogus ‘Natasja Bennink, beelden’ neemt je mee langs de fraaie bronzen beelden van Natasja Bennink.

Op een enthousiaste manier zal zij de verschillende aspecten van het werk van Bennink belichten en onder meer ingaan op een project dat op initiatief van Stadsmuseum Harderwijk in die plaats is uitgerold, waarbij Natasja Bennink in twaalf bronzen beelden reflecteert op de geschiedenis van deze Zuiderzeestad.

 

Verbinding vormt de rode draad door het werk van Bennink en dat betreft zowel de verbinding binnen haar beelden, zoals bij ‘De Kus’, als de verbinding die zij met het publiek aangaat via haar beelden. In de lezing en tijdens het bezoek aan de tentoonstelling zal een en ander worden toegelicht.

 

Gert Sennema

Marije Sennema stelde de catalogus ‘Reliekhouder van verhalen’ samen, waarin zij het werk van de beeldhouwer Gert Sennema beschrijft. Zij gaat in haar lezing in op de stoere houten beelden van populierenhout of wilgenhout die Gert maakt van bomen uit zijn eigen omgeving en die gerooid worden. Een intiem werk met de titel ‘Dageraad’, met een kruipende baby gaat in de tuin een relatie aan met de prachtige rode beuk die er al tweehonderd jaar staat. ‘Vrouw met kraai’ werkt vervreemdend en dat is precies de bedoeling van de kunstenaar.

 

Tijdens de presentatie zijn beide kunstenaars aanwezig en Gert Sennema, die ook een begenadigd muzikant is, gaat ook muziek maken.

 

  • De entree is gratis en vol is vol.

 

Contact

Twee lezingen over beelden in Gemeentemuseum het Hannemahuis Natasja Bennink Lief buikje. Fotograaf Joachim de Ruijter
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events