Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Tentoonstelling 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot'

Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum Amsterdam 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot' boekarmband van Lyske Gais en Lia Duinker.

Datum: 8 juli 2015 t/m 27 september 2015

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Museum het Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Vanaf 8 juli tot en met 27 september 2015 is in het Hannemahuis het winnende ontwerp van de Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum te zien. Het is een boekarmband, geïnspireerd op Rembrandts etsen, ontworpen door Lyske Gais en Lia Duinker. Het duo ontving in april 2015 naast een bokaal en een presentatie van hun ontwerp in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een prijs van € 10.000.

 

In de presentatie in het Hannemahuis zijn naast het prototype van de armband diverse stadia van het ontwerp te zien ('the making off') en vijf originele etsen van Rembrandt.

 

Lia Duinker was in 2014 vrijwilliger tijdens de tentoonstelling 'Rembrandt in Zwart-Wit' in het Hannemahuis. Tijdens rustige momenten bestudeerde ze Rembrandts etsen en raakte ze gefascineerd door de manier waarop Rembrandt handen tekende. Toen ze met Lyske werkte aan de inzending voor de Rijksstudio Award kwam deze fascinatie prachtig van pas. Zij selecteerden 1400 handen uit zijn etsen en tekeningen. Deze vormen de inhoud van de pagina's die de boekarmaban 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot' maakt. De pagina's vormen een streng en passen om de pols. De boekarmband is gebonden met een variant op de gekruiste brocheersteek. De pagina's met goud op snee hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede. In de index is van ieder handje de titel en het objectnummer terug te vinden.

 

Lyske Gais (1984) is kunstenaar en ontwerper en heeft een studio in Amsterdam. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut te Amsterdam en maakte o.a. een permanente installatie in het Zuiderzeemuseum en een locatiewerk in de VU Hortus van Amsterdam.

 

Lia Duinker heeft een ontwerpbureau in Harlingen. Zij richt zich o.a. op het maken van illustraties en bijzondere boeken.

 

Openingstijden:
di t/m vr 11:00-17:00u.
za en zo 13:30-17:00u.

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda
Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus