Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

't Dokfestival 2019

HARLINGEN - ‘t DOKfestival - donderdag 29 augustus van 19.00 tot 01.00 uur - kent dit jaar een bijzonder sterke line-up met grote namen!

Datum: 29 augustus 2019

Tijd: 19:00 - 23:59

Locatie: Feesttent Dokkade, Harlingen

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Muziek

Voor dit jaar zijn niet minder dan Rowwen Hèze en het jubilerende Van Dik Hout gecontracteerd. In het voorprogramma speelt traditiegetrouw een van de smaakmakers van Vispop van het jaar ervoor: Electric Hollers. 

 

Electric Hollers

De Electric Hollers betreden als eerste het podium in de muziektent op de Dokkade/Willemshaven. Deze band wordt omschreven als een nieuwe bluesrock sensatie, oftewel drie artiesten die met passie spelen in het belang van de show en de muziek. Zware bastonen, donderende drums onvoorstelbare gitaarsolo´s. Inclusief gebroken snaren, vliegende drumstokken en 'wild energy', zo wordt beloofd. De inspiratie van de Electric Hollers komt van verschillende bands uit de jaren '60 en '70, zoals Led Zeppelin, Santana, Grand Funk Railroad and Ten Years After. Maar dan met een geheel eigen geluid.

 

Van Dik Hout

Van Dik Hout viert het 25-jarig bestaan onder andere tijdens 't DOKfestival in Harlingen. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan is een nieuwe single uitgebracht en een clubtour georganiseerd. De nieuwe single ‘Eén nacht eeuwigheid’ is het eerste nieuwe geluid van de band sinds vijf jaar. Het is de voorbode van meer materiaal wat dit jaar verwacht wordt. Bijzonder is ook dat de band tijdens de clubtour in mei integraal het debuutalbum ‘Van Dik Hout’ zal spelen uit 1994 met hits als ‘Stil In Mij’ en ‘Alles Of Niets’. Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende bands van de Nederpop. De band brak in 1994 door met ‘Stil In Mij’ en scoorde later ook hits als ‘Alles Of Niets’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’. Als gelegenheidsformatie De Poema’s met Acda & de Munnik werden grote hits gescoord als ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’. Van Dik Hout stond op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA en deed talloze club en theatertours door Nederland. En dus ook te zien en horen in Harlingen.

 

Rowwen Hèze

De hoofdact van de avond is de Limburgse dialectband Rowwen Hèzze uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads. Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015). Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Verder wisselt de band optredens in de feesttenten af met theatervoorstellingen en het spelen in clubs.

 

Kortom, meer dan genoeg redenen om tickets te bemachtigen!

 

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Zensa Moda Zensa Moda VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires