Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sail InZicht: Een maritiem programma voor iedereen!

HARLINGEN - Omdat The Tall Ships Races middenin de zomervakantie vallen en de organisatie zoveel mogelijk organisaties en mensen bij het evenement wil betrekken, organiseert de stichting van 2 t/m 13 juli Sail InZicht.

Datum: 2 juli 2018 t/m 12 juli 2018

Tijd: 09:00 - 14:15

Locatie: Entrepotgebouw, Harlingen

Evenement Kids Kunst & Cultuur Onderwijs Sport & Recreatie

Het Entrepotgebouw aan de Willemshaven in Harlingen zal tijdens die twee weken het mekka zijn van culturele workshops, lezingen & entertainment voor zowel jong als oud met als thema’s maritiem, theater, creatief, muziek, natuur, sport - kortom: alles rondom schepen, zee, het waddengebied en Harlingen!

 

De eerste week wordt volledig ingericht voor de zeven basisscholen in Gemeente Harlingen. In deze week wordt het Entrepotgebouw omgetoverd tot een Tall Ship. De leerlingen lopen door een tijdmachine het gebouw binnen en belanden in het verhaal van Jan Holstein. Jan Holstein is een echte “Ouwe Seun” en is geboren in 1850. Vanaf zijn twaalfde jaar voer hij mee aan boord en maakte allemaal avonturen mee. Het dagboek van Jan Holstein ligt in het Hannemahuis en de leerlingen beleven het verhaal van Jan in een dag.

 

In de tweede week mogen we de eerste en tweedejaars leerlingen van de RSG Simon Vestdijk en de Maritieme Academie ontvangen. Ook voor hen is er een gevarieerd programma ontwikkelt in samenwerking met derdejaars studenten van beide scholen. Een van deze programmaonderdelen zijn 16 escaperooms, die worden ontwikkeld door derdejaars Technasium leerlingen van de RSG Simon Vestdijk. Deze escaperooms worden gemaakt in zeecontainers. Ook gaan de kinderen langs de Maritieme Academie om een kijkje te nemen in een simulator, krijgen ze een roeiworkshop en gaan de leerlingen een kompasloop doen.

 

Maritiem InZicht

Sail InZicht is voor het algemene publiek te bezoeken op zaterdag 7 juli tijdens Maritiem InZicht. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten op de Willemshaven, waaronder open schip op het opleidingsschip de Maxima van de Maritieme Academie en de Sittard van het Zeekadettenkorps, een presentatie op de Willem Barentszwerf en over de Potvis (11fountains) op het Zonnepontje Jonge Seun. Ook is het mogelijk te varen in een optimist (zeilbootje) onder begeleiding van de Watersportvereniging.

 

'Heel Harlingen eet Captain's dinner'

Op woensdagavond 11 juli wordt ‘Heel Harlingen eet Captain’s dinner’ georganiseerd. Aan grote tafels in het Entrepotgebouw kunt u aanschuiven om een echt Captain’s dinner (kapucijners met spek, prei, ui, piccalilly, augurken etc.) te eten. Het dinner wordt georganiseerd in samenwerking met Eetcafé Nooitgedagt en de RSG Simon Vestdijk Harlingen. Ook wordt er op deze woensdagavond in alle verzorgingshuizen en wooncentra Captain’s dinner aangeboden. Tickets voor het diner in het Entrepotgebouw zijn binnenkort verkrijgbaar via VVV Harlingen.

 

Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen