Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sail InZicht: Een maritiem programma voor iedereen!

HARLINGEN - Omdat The Tall Ships Races middenin de zomervakantie vallen en de organisatie zoveel mogelijk organisaties en mensen bij het evenement wil betrekken, organiseert de stichting van 2 t/m 13 juli Sail InZicht.

Datum: 2 juli 2018 t/m 12 juli 2018

Tijd: 09:00 - 14:15

Locatie: Entrepotgebouw, Harlingen

Evenement Kids Kunst & Cultuur Onderwijs Sport & Recreatie

Het Entrepotgebouw aan de Willemshaven in Harlingen zal tijdens die twee weken het mekka zijn van culturele workshops, lezingen & entertainment voor zowel jong als oud met als thema’s maritiem, theater, creatief, muziek, natuur, sport - kortom: alles rondom schepen, zee, het waddengebied en Harlingen!

 

De eerste week wordt volledig ingericht voor de zeven basisscholen in Gemeente Harlingen. In deze week wordt het Entrepotgebouw omgetoverd tot een Tall Ship. De leerlingen lopen door een tijdmachine het gebouw binnen en belanden in het verhaal van Jan Holstein. Jan Holstein is een echte “Ouwe Seun” en is geboren in 1850. Vanaf zijn twaalfde jaar voer hij mee aan boord en maakte allemaal avonturen mee. Het dagboek van Jan Holstein ligt in het Hannemahuis en de leerlingen beleven het verhaal van Jan in een dag.

 

In de tweede week mogen we de eerste en tweedejaars leerlingen van de RSG Simon Vestdijk en de Maritieme Academie ontvangen. Ook voor hen is er een gevarieerd programma ontwikkelt in samenwerking met derdejaars studenten van beide scholen. Een van deze programmaonderdelen zijn 16 escaperooms, die worden ontwikkeld door derdejaars Technasium leerlingen van de RSG Simon Vestdijk. Deze escaperooms worden gemaakt in zeecontainers. Ook gaan de kinderen langs de Maritieme Academie om een kijkje te nemen in een simulator, krijgen ze een roeiworkshop en gaan de leerlingen een kompasloop doen.

 

Maritiem InZicht

Sail InZicht is voor het algemene publiek te bezoeken op zaterdag 7 juli tijdens Maritiem InZicht. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten op de Willemshaven, waaronder open schip op het opleidingsschip de Maxima van de Maritieme Academie en de Sittard van het Zeekadettenkorps, een presentatie op de Willem Barentszwerf en over de Potvis (11fountains) op het Zonnepontje Jonge Seun. Ook is het mogelijk te varen in een optimist (zeilbootje) onder begeleiding van de Watersportvereniging.

 

'Heel Harlingen eet Captain's dinner'

Op woensdagavond 11 juli wordt ‘Heel Harlingen eet Captain’s dinner’ georganiseerd. Aan grote tafels in het Entrepotgebouw kunt u aanschuiven om een echt Captain’s dinner (kapucijners met spek, prei, ui, piccalilly, augurken etc.) te eten. Het dinner wordt georganiseerd in samenwerking met Eetcafé Nooitgedagt en de RSG Simon Vestdijk Harlingen. Ook wordt er op deze woensdagavond in alle verzorgingshuizen en wooncentra Captain’s dinner aangeboden. Tickets voor het diner in het Entrepotgebouw zijn binnenkort verkrijgbaar via VVV Harlingen.

 

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant