Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Polle de Orgeljongen

HARLINGEN - Het verhaal van Mensje van Keulen verteld in woord en muziek.

Datum: 2 november 2017

Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie: Grote Kerk, HARLINGEN

Kunst & Cultuur Muziek Onderwijs

Weten kinderen nog wat een orgel is?

Die vraag bracht organist Eeuwe Zijlstra en verhalenverteller Frank Belt tot de voorstelling ‘Polle de Orgeljongen’ naar het boek van de bekende schrijfster Mensje van Keulen.

 

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen.

Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.

 

De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, maar maken ze ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.

‘Polle de Orgeljongen’ is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De voorstelling kan los gespeeld worden, maar is ook te boeken als onderwijsproject. Voor scholen is een lesbrief gemaakt die aandacht besteedt aan het orgel als instrument en aan de invloed van muziek op je emoties.

 

Frank Belt leerde het vertellen kennen in de jaren ’90, toen hij als leerkracht werkte in Amsterdam. Later volgde hij beide leerroutes aan de Vertelacademie. Inmiddels verzorgt hij met zijn verteltheater Op Verhaal voorstellingen en workshops voor jong en oud door heel het land. Rode draad in al die jaren is zijn enthousiasme voor de verbeeldingskracht van verhalen. Dat enthousiasme wil hij graag delen.

Eeuwe Zijlstra is organist en allround musicus. Er zijn weinig mensen die zoveel passie voor orgels en muziek hebben als hij. Eeuwe leeft voor muziek en legt de lat hoog voor zichzelf. En dat is te horen. Diegenen die ooit een orgelconcert van Eeuwe hebben meegemaakt, les van hem hebben gehad of aan een excursie of workshop hebben deelgenomen ervaren dat hier een rasorganist aan het werk is. 'Never a dull moment' zullen mensen zeggen die Eeuwe kennen. Eeuwe ziet zichzelf als ambassadeur van orgels en orgelmuziek. En dat komt op vele manieren tot uitdrukking.

 

  • De première van ‘Polle de Orgeljongen’ vindt plaats op donderdag 2 november 2017 om 10.30 uur in de Grote Kerk te Harlingen.
  • Het is een schoolvoorstelling voor leerlingen van Harlinger basisscholen. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom.
  • Kaarten à € 10 zijn te bestellen via info@opverhaal.nl.
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns