Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Pioenroaskonsert: Veronika Juhász

WIJNALDUM - Hongaarse sopraan Veronica Juhász, op piano begeleid door Elizabeth Rikken.

Datum: 13 mei 2018

Tijd: 15:30 - 17:00

Locatie: Andreastsjerke, WIJNALDUM

Muziek

Veronika Juhász werd in 1986 geboren in Szeged, een grote stad in het zuidelijk deel van Hongarije. Haar eerste ervaringen met klassieke muziek deed zij op in haar kinderjaren als straatzangeres. Vanaf haar 9de levensjaar reisde ze met haar vader liftend door Europa en zong ze aria’s na van de radio, op de straten van verschillende grootsteden. Via deze avontuurlijke weg kwam ze terecht in Utrecht, waar Mark Tiele Westra haar op straat aria’s hoorde zingen. Hij vertelde het aan zijn moeder, Aly van der Mark, die Veronika uitnodigde om op te treden in haar radioprogramma “De Koperen tún” op Omrop Fryslân. En toen kwam alles in een stroomversnelling. 

Zo begon ze de opleiding voor Klassieke Zang en Opera, eerst in Groningen en vervolgens op het Conservatorium in Maastricht bij Prof. Yvonne Schiffelers. Haar Master behaalde ze op hetzelfde instituut bij Prof. Frans Kokkelmans. Ze volgde masterclasses bij oa. Jard van Nes, Oliver Klöter, Roberta Alexander, Nelly Miricioiu, Janice Dixon en Martina Rüping. Zij was laureaat van het Prinses Christina Concours, gaf in het kader hiervan verschillende recitals o.a. in Los Angeles, San Francisco, Vancouver, Athene en Kopenhagen. Maar ook op Nederlandse podia zoals de Oosterpoort in Groningen en De Doelen in Rotterdam. 

Veronika is een breed georienteerde zangeres. Naast het klassieke repertoire vindt zij ook haar weg in de wereld van gospels, chansons en kleinkunst. In het bijzonder voelt zij zich aangetrokken tot theatrale genres. Tussen 2011 en 2014 trad zij vaker op met een eigen ensemble. Begeleid door viool, klarinet en accordeon brachten zij onder de naam Veronika & Friends een veelzijdig repertoire ten gehore, van Opera tot Tango. In haar studietijd in Maastricht zong zij als soliste bij het barokensemble Schütz-Monteverdi Consort, vertolkte titelrollen van enkele producties zoals Rose in de operette “Les Dragons de Villars” van Opera Comique, Agaue in de muziek-theater voorstelling “ROES” tijdens Musica Sacra, en in de moderne kameropera “Baba Jaga” een werk van 2013 in eigen co-productie, dat ook in Duitsland de aandacht van de media genoot. In de zomer van 2014 was zij Polly in de “Dreigroschenoper” van Brecht/Weill in een productie van ...Op Locatie. 

Veronika is ook enthousiast mede-strijdster in lokale initiatieven voor de kunsten. Zo is ze medeoprichtster en actief lid geweest van Stichting The Opera Company, waarmee ze projecten organiseerde voor het behoud en kwalitatieve ondersteuning van de opera opleiding in Maastricht. Sinds enkele maanden is ze teruggekeerd naar haar geboorteland. Momenteel woont ze in Budapest waar ze onder andere experimentele vormen van muziek en improvisatie-toneel verkent. De dynamiek en uitdrukkingsvormen van de menselijke communicatie was van jongs af aan haar fascinatie. Zo is zij op zoek naar kunstvormen waarbij enerzijds de doordachte schoonheid van een complex werk, maar anderzijds ook de spontaniteit van ongedwongen creativiteit ruimte krijgt. De toekomst van haar kunstenaarschap zoekt Veronika in een passievol contact met het publiek, in het uitvoeren van muziek en teksten met veel zeggingskracht. 

Elisabeth Rikken (1986) begon op zesjarige leeftijd Elisabeth met pianolessen bij Pauline van Waesberghe gevolgd door Agnes Klaassen. Na de middelbare school en een sportieve carrière als roeister bij het Nederlands Juniorenteam besloot zij piano te studeren aan het conservatorium van Maastricht bij Tonie Ehlen, alwaar zij in 2008 haar Bachelor afsloot met een 9. 

In 2009-2010 studeerde zij een jaar bij Håkon Austbø aan de Universiteit van Stavanger in Noorwegen. In 2011 sloot zij haar Master af aan het Conservatorium van Maastricht. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Joop Celis, Håkon Austbø, Pascal Devoyon, Gerlinde Otto, Barbara Grajewska, Jacques Ogg en Ronald Brautigam. Ook volgde zij één jaar het bijvak jazz piano bij Matt Scheffer. Elisabeth gaf concerten in België, Duitsland en Noorwegen, begeleidde opera’s en verscheidene kamermuziekprojecten. In 2009 debuteerde zij met een solo-recital in het theater aan het Vrijthof in Maastricht. In Maart 2010 speelde zij met Bram de Vree het Poulenc dubbelconcert o.l.v. Henk Guittart in het theater aan het Vrijthof. 

Zij speelt in verscheidene kamermuziekbezettingen. Samen met celliste Anna Agnes Nagy vormt zij duo “Elan”. Ook treedt zij regelmatig op met zangeres Veronika Juhasz. Sinds augustus 2011 is zij als pianodocente verbonden aan het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard.

 

PRIJZEN

Volwassenen : € 10.00
Kinderen : € 5.00
65 plus : € 10.00
CJP : € 10.00

Toelichting: incl. glas rosé tijdens het napraten na afloop concert. Kinderprijs geldig t/m 14 jaar.

ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen