Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Pioenroaskonsert: Veronika Juhász

WIJNALDUM - Hongaarse sopraan Veronica Juhász, op piano begeleid door Elizabeth Rikken.

Datum: 13 mei 2018

Tijd: 15:30 - 17:00

Locatie: Andreastsjerke, WIJNALDUM

Muziek

Veronika Juhász werd in 1986 geboren in Szeged, een grote stad in het zuidelijk deel van Hongarije. Haar eerste ervaringen met klassieke muziek deed zij op in haar kinderjaren als straatzangeres. Vanaf haar 9de levensjaar reisde ze met haar vader liftend door Europa en zong ze aria’s na van de radio, op de straten van verschillende grootsteden. Via deze avontuurlijke weg kwam ze terecht in Utrecht, waar Mark Tiele Westra haar op straat aria’s hoorde zingen. Hij vertelde het aan zijn moeder, Aly van der Mark, die Veronika uitnodigde om op te treden in haar radioprogramma “De Koperen tún” op Omrop Fryslân. En toen kwam alles in een stroomversnelling. 

Zo begon ze de opleiding voor Klassieke Zang en Opera, eerst in Groningen en vervolgens op het Conservatorium in Maastricht bij Prof. Yvonne Schiffelers. Haar Master behaalde ze op hetzelfde instituut bij Prof. Frans Kokkelmans. Ze volgde masterclasses bij oa. Jard van Nes, Oliver Klöter, Roberta Alexander, Nelly Miricioiu, Janice Dixon en Martina Rüping. Zij was laureaat van het Prinses Christina Concours, gaf in het kader hiervan verschillende recitals o.a. in Los Angeles, San Francisco, Vancouver, Athene en Kopenhagen. Maar ook op Nederlandse podia zoals de Oosterpoort in Groningen en De Doelen in Rotterdam. 

Veronika is een breed georienteerde zangeres. Naast het klassieke repertoire vindt zij ook haar weg in de wereld van gospels, chansons en kleinkunst. In het bijzonder voelt zij zich aangetrokken tot theatrale genres. Tussen 2011 en 2014 trad zij vaker op met een eigen ensemble. Begeleid door viool, klarinet en accordeon brachten zij onder de naam Veronika & Friends een veelzijdig repertoire ten gehore, van Opera tot Tango. In haar studietijd in Maastricht zong zij als soliste bij het barokensemble Schütz-Monteverdi Consort, vertolkte titelrollen van enkele producties zoals Rose in de operette “Les Dragons de Villars” van Opera Comique, Agaue in de muziek-theater voorstelling “ROES” tijdens Musica Sacra, en in de moderne kameropera “Baba Jaga” een werk van 2013 in eigen co-productie, dat ook in Duitsland de aandacht van de media genoot. In de zomer van 2014 was zij Polly in de “Dreigroschenoper” van Brecht/Weill in een productie van ...Op Locatie. 

Veronika is ook enthousiast mede-strijdster in lokale initiatieven voor de kunsten. Zo is ze medeoprichtster en actief lid geweest van Stichting The Opera Company, waarmee ze projecten organiseerde voor het behoud en kwalitatieve ondersteuning van de opera opleiding in Maastricht. Sinds enkele maanden is ze teruggekeerd naar haar geboorteland. Momenteel woont ze in Budapest waar ze onder andere experimentele vormen van muziek en improvisatie-toneel verkent. De dynamiek en uitdrukkingsvormen van de menselijke communicatie was van jongs af aan haar fascinatie. Zo is zij op zoek naar kunstvormen waarbij enerzijds de doordachte schoonheid van een complex werk, maar anderzijds ook de spontaniteit van ongedwongen creativiteit ruimte krijgt. De toekomst van haar kunstenaarschap zoekt Veronika in een passievol contact met het publiek, in het uitvoeren van muziek en teksten met veel zeggingskracht. 

Elisabeth Rikken (1986) begon op zesjarige leeftijd Elisabeth met pianolessen bij Pauline van Waesberghe gevolgd door Agnes Klaassen. Na de middelbare school en een sportieve carrière als roeister bij het Nederlands Juniorenteam besloot zij piano te studeren aan het conservatorium van Maastricht bij Tonie Ehlen, alwaar zij in 2008 haar Bachelor afsloot met een 9. 

In 2009-2010 studeerde zij een jaar bij Håkon Austbø aan de Universiteit van Stavanger in Noorwegen. In 2011 sloot zij haar Master af aan het Conservatorium van Maastricht. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Joop Celis, Håkon Austbø, Pascal Devoyon, Gerlinde Otto, Barbara Grajewska, Jacques Ogg en Ronald Brautigam. Ook volgde zij één jaar het bijvak jazz piano bij Matt Scheffer. Elisabeth gaf concerten in België, Duitsland en Noorwegen, begeleidde opera’s en verscheidene kamermuziekprojecten. In 2009 debuteerde zij met een solo-recital in het theater aan het Vrijthof in Maastricht. In Maart 2010 speelde zij met Bram de Vree het Poulenc dubbelconcert o.l.v. Henk Guittart in het theater aan het Vrijthof. 

Zij speelt in verscheidene kamermuziekbezettingen. Samen met celliste Anna Agnes Nagy vormt zij duo “Elan”. Ook treedt zij regelmatig op met zangeres Veronika Juhasz. Sinds augustus 2011 is zij als pianodocente verbonden aan het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard.

 

PRIJZEN

Volwassenen : € 10.00
Kinderen : € 5.00
65 plus : € 10.00
CJP : € 10.00

Toelichting: incl. glas rosé tijdens het napraten na afloop concert. Kinderprijs geldig t/m 14 jaar.

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen