De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Open Schuur bij Atelier Waddenkeramiek

HARLINGEN - Atelier Waddenkeramiek is vooral bekend van de “Wad-tot-Wad” urnen, een prachtig concept voor een ecologische asbestemming.

Datum: 27 april 2019

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Atelier Waddenkeramiek, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Zwaan Miedema woont en werkt in Harlingen. Ze is opgegroeid aan de Waddenkust en volgde een opleiding aan de Klei-academie. Voor de urnen delft ze zelf klei van het Wad. Die klei wordt met de hand op het pottenbakkerswiel gedraaid tot een urn, een klus die veel concentratie en vaardigheid vereist. Daarna volgt een spannende fase: heel langzaam moet de klei in een koele ruimte drogen. Dat duurt ongeveer 6 weken.

 

Het resultaat is een robuuste vorm, met in de wand hier en daar stukjes schelp of andere Wad-resten. De ongebakken urn wordt gevuld met as van een dierbare en op de vloedlijn gezet. Eén keer hoog water — dan is alles opgenomen door de natuur. Een andere mooie manier om de cirkel rond te maken is het overboord zetten van de urn.

 

Zwaan experimenteert ook graag met raku-stooktechnieken. Eerlijke, ambachtelijke werken, gekenmerkt door een mix van verfijning en stoerheid, zijn het resultaat.

 

Tijdens de Open Schuur kunt u naast de urnen ook memorypotjes, schalen, bekers en kommen van Atelier Waddenkeramiek bewonderen. Er zijn demonstraties van het draaien van de klei op de draaischijf en voor wie het een keer wil voelen kan zelf aan de slag met duimpotjes maken of achter de draaitafel gaan.

 

U bent van harte welkom om het werk van Zwaan te komen zien en haar alles te vragen over haar werk.

 

  • Koningsdag - zaterdag 27 april van 12.00 tot 17.00 uur

 

Contact

Open Schuur bij Atelier Waddenkeramiek Foto: Ida Meertens
Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei