RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Open Schuur bij Atelier Waddenkeramiek

HARLINGEN - Atelier Waddenkeramiek is vooral bekend van de “Wad-tot-Wad” urnen, een prachtig concept voor een ecologische asbestemming.

Datum: 27 april 2019

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Atelier Waddenkeramiek, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Zwaan Miedema woont en werkt in Harlingen. Ze is opgegroeid aan de Waddenkust en volgde een opleiding aan de Klei-academie. Voor de urnen delft ze zelf klei van het Wad. Die klei wordt met de hand op het pottenbakkerswiel gedraaid tot een urn, een klus die veel concentratie en vaardigheid vereist. Daarna volgt een spannende fase: heel langzaam moet de klei in een koele ruimte drogen. Dat duurt ongeveer 6 weken.

 

Het resultaat is een robuuste vorm, met in de wand hier en daar stukjes schelp of andere Wad-resten. De ongebakken urn wordt gevuld met as van een dierbare en op de vloedlijn gezet. Eén keer hoog water — dan is alles opgenomen door de natuur. Een andere mooie manier om de cirkel rond te maken is het overboord zetten van de urn.

 

Zwaan experimenteert ook graag met raku-stooktechnieken. Eerlijke, ambachtelijke werken, gekenmerkt door een mix van verfijning en stoerheid, zijn het resultaat.

 

Tijdens de Open Schuur kunt u naast de urnen ook memorypotjes, schalen, bekers en kommen van Atelier Waddenkeramiek bewonderen. Er zijn demonstraties van het draaien van de klei op de draaischijf en voor wie het een keer wil voelen kan zelf aan de slag met duimpotjes maken of achter de draaitafel gaan.

 

U bent van harte welkom om het werk van Zwaan te komen zien en haar alles te vragen over haar werk.

 

  • Koningsdag - zaterdag 27 april van 12.00 tot 17.00 uur

 

Contact

Open Schuur bij Atelier Waddenkeramiek Foto: Ida Meertens
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg