Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Open Schuur bij Atelier Waddenkeramiek

HARLINGEN - Atelier Waddenkeramiek is vooral bekend van de “Wad-tot-Wad” urnen, een prachtig concept voor een ecologische asbestemming.

Datum: 27 april 2019

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Atelier Waddenkeramiek, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Zwaan Miedema woont en werkt in Harlingen. Ze is opgegroeid aan de Waddenkust en volgde een opleiding aan de Klei-academie. Voor de urnen delft ze zelf klei van het Wad. Die klei wordt met de hand op het pottenbakkerswiel gedraaid tot een urn, een klus die veel concentratie en vaardigheid vereist. Daarna volgt een spannende fase: heel langzaam moet de klei in een koele ruimte drogen. Dat duurt ongeveer 6 weken.

 

Het resultaat is een robuuste vorm, met in de wand hier en daar stukjes schelp of andere Wad-resten. De ongebakken urn wordt gevuld met as van een dierbare en op de vloedlijn gezet. Eén keer hoog water — dan is alles opgenomen door de natuur. Een andere mooie manier om de cirkel rond te maken is het overboord zetten van de urn.

 

Zwaan experimenteert ook graag met raku-stooktechnieken. Eerlijke, ambachtelijke werken, gekenmerkt door een mix van verfijning en stoerheid, zijn het resultaat.

 

Tijdens de Open Schuur kunt u naast de urnen ook memorypotjes, schalen, bekers en kommen van Atelier Waddenkeramiek bewonderen. Er zijn demonstraties van het draaien van de klei op de draaischijf en voor wie het een keer wil voelen kan zelf aan de slag met duimpotjes maken of achter de draaitafel gaan.

 

U bent van harte welkom om het werk van Zwaan te komen zien en haar alles te vragen over haar werk.

 

  • Koningsdag - zaterdag 27 april van 12.00 tot 17.00 uur

 

Contact

Open Schuur bij Atelier Waddenkeramiek Foto: Ida Meertens
Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock