De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Muziektheater ‘De Schipbreuk’ in juli op waddentournee

HARLINGEN - 30 musici en zangers voeren een klaterend frisse versie van de korte komische opera 'De Schipbreuk' van Johan Wagenaar uit.

Datum: 11 juli 2021

Tijd: 16:00 - 17:30

Locatie: NieuwZuid, Harlingen

Kunst & Cultuur Muziek

De ‘try-out’ vindt plaats op zondag 11 juli op het terrein van De Skûle Nieuw Zuid Pr. Irenestraat 2 te Harlingen om 16.00 uur.

 

De tournee vervolgt zich daarna per historische klipper: vandaar de geuzennaam ‘klippertournee’. Échte matrozen, accordeonist, strijkkwartet, blazers en een scheepsbatterij aan slagwerk gaan mee. Verder nog te zien in Den Helder, op Vlieland en Terschelling.

 

De dames genieten van de zon en de heren kijken op tegen de officiers in de lange jassen. “Wat een reus!” zingen de matrozen. “Daar zit een luchtje aan...” zingt de stuurman terwijl hij naar de horizon tuurt. Maar de neus van de stuurman is niet wat die ooit was – wat wil je ook, als je zoveel van sigaren en tabak houdt? Hij ruikt storm op komst... maar klopt dat wel?

 

Het project richt zich op talentontwikkeling, lokale verbinding en behoud van Nederlands cultureel en natuurlijk erfgoed. Vandaar ook de keuze voor het Oud-Hollands muziektheaterstuk ‘De Schipbreuk’ van componist Johan Wagenaar en tekstschrijver Gerrit van de Linde (pseudoniem De Schoolmeester). Bijzonder: het gehele stuk is zelf gearrangeerd door drie leden van het ensemble en voorzien is van een tekstuele update. Zo klinkt het absurdistische stuk als een klok en is het ook anno 2021 nog goed te volgen.

 

 

Genieten van deze voorstelling kan maar liefst vier keer: in de frisse havenwind van Harlingen, in de historische Loods 66 te Den Helder, in de houten Nicolaaskerk op Vlieland met lezing over het scheepswrak door Joost van Bommel (cultuurhistorische vereniging Eylandt Flielandt), of in de sfeervolle Westerkerk van Terschelling. Kaarten zijn te reserveren op de website www.klippertournee.nl en kosten € 14,- of € 12,- voor studenten – behalve voor de try-out, die is gratis – en buiten.

 

Alle voorstellingen

Zo 11 juli 16.00 uur De Skûle Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, Harlingen (try-out)*

Di 13 juli 20.00 uur Gebouw 66, Willemsoord 66, Den Helder

Do 15 juli 20.00 uur Nicolaaskerk, Kerkplein 7, Oost-Vlieland**

Za 17 juli 20.00 uur Westerkerk, Westerbuurtstraat 4, West-Terschelling

 

* Op buitenlocatie; gratis toegankelijk, stoel en paraplu graag zelf meenemen.

** Met inleiding over het scheepswrak voor Vlieland door Joost van Bommel (Cultuur Historische Vereniging Eylandt Flielandt).

 

Tickets: €14 (regulier)/ €12 (studenten, CJP). Beperkt plaats i.v.m. coronamaatregelen, over de definitieve capaciteit wordt u na reservering tijdig geïnformeerd. Eén uur voor aanvang vrije verkoop aan de deur (pinnen) zolang de voorraad strekt.

 

Reserveringen, actuele tijden en extra concerten: www.klippertournee.nl.

 

Componist                         Johan Wagenaar

Libretto (origineel)           Gerrit van de Linde (De Schoolmeester)

Arrangementen                 Tom Peeters, Michaël Ypma, Lieke Op ‘t Rood

Libretto (update)              Jeroen Sarphati

Dirigent                             Peter-Paul van Beekum      

Regie en concept               Maike Flick

Sopraansolist                    Marene Elgershuizen

Tenorsolist                        Joost van Velzen

Bassolist                            Bram Trouwborst

Accordeon                         Lieke op ’t Rood

 

De Klippertournee wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Zeestad Den Helder. Partners zijn De Skûle Nieuw Zuid, CHV Eylandt Flielandt en rederij Friese Vloot.

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten