Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

KOOKS 9: Hermes Hamblok - Tuin der Lusten (II)

HARLINGEN - Vanaf 2 oktober is in Kunstruimte Etalage Leeuwarden de expositie ‘KOOKS 9: Tuin der Lusten (II)’ te zien.

Datum: 2 oktober 2021 t/m 12 december 2021

Tijd: 10:00 - 23:00

Locatie: Etalage Leeuwarden, LEEUWARDEN

Bedrijfsleven Kunst & Cultuur Regio

De talentvolle Belgische kunstenaar Hermes Hamblok geeft daarmee een vervolg aan KOOKS 8 van A3Huisman, die er de afgelopen maanden de installatie ‘Tuin der Lusten’ presenteerde.

Hamblok kwam naar Leeuwarden om de expositie te zien en raakte gefascineerd door de Kunstruimte aan het plein. Bovendien inspireerden de titel en het oorspronkelijke werk van Jeroen Bosch hem zo, dat de Vlaming besloot er een eigen vervolg aan te geven. “Veel mensen hebben weleens gehoord van het werk Tuin der lusten van Jeroen Bosch. Maar waarom komt het nu terug voor in de kunst? Vanuit een persoonlijke interpretatie vind ik het werk nog een bepaalde actuele waarde hebben, samen met gelijkenissen die wij kunnen maken tussen het werk en het moderne leven. De abstractie kwam daarbij vanzelf, doordat het originele werk al zo ver buiten deze realiteit ligt.”

De jonge kunstenaar maakt beelden, wandobjecten en installaties  van onder meer metaal en leer. Zijn belevingswereld is uniek en net als hijzelf lijkt die uit een andere tijd te komen. Opvallend is zijn enorme materiaalbeheersing, vakmanschap en precisie. Zelf zegt Hermes Hamblok: “Mijn kunst is bijna altijd voortvloeiende vanuit de geschiedenis. Ik baseer mij meestal op hedendaagse problematiek, maar de antwoorden haal ik uit het verleden. Vanuit die oorsprong kijk ik naar onze samenleving, en geef daar via mijn kunsten kritiek op. Vaak door symptomen aan te duiden of er een schijnwerper op te zetten, of door verwijzingen naar het verleden voor de toeschouwer neer te zetten.”

Kunstruimte Etalage Leeuwarden is een initiatief van Galerie de Vis in Harlingen. Die presenteert sinds het Culturele Jaar 2018 op het Zaailand in Leeuwarden kunst onder de naam ‘KOOKS’, met als curator Adriaan Rees. Schuin tegenover de ingang van het Fries Museum konden bezoekers van de Friese hoofdstad zo al kennismaken met werk van internationaal bekende kunstenaars als Gijs Frieling, Pepijn van den Nieuwendijk en - in 2021 - de Chinese Huang Zaiyun, Joris Collier en A3Huisman.

 

  • De nieuwe expositie van Hermes Hamblok is te zien tot en met 12 december.

Contact

KOOKS 9: Hermes Hamblok - Tuin der Lusten (II) Escapism - Hermes Hamblok
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation