Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kinderopvang Noorderlicht Eetfestijn!

HARLINGEN - Dinsdag 20 februari is het zover het Kinderopvang Noorderlicht Eetfestijn!

Datum: 20 februari 2018

Tijd: 17:00 - 18:30

Locatie: IKC het Noorderlicht, HARLINGEN

Eten, Drinken, Uitgaan Onderwijs

Groot en klein, iedereen mag er zijn! IKC het Noorderlicht opent zijn deuren voor 80 grote mensen en kinderen die de kookkunsten van de kinderen van de opvang komen proeven.

 

Al vanaf de zomervakantie zijn de kinderen op de opvang enthousiast aan het koken en bakken. Wat begon met pizza’s en koekjes groeide uit tot ware culinaire hoogstandjes. Juffen, meesters en ouders kwamen graag even mee snoepen als de kinderen genoten van hun eigen kookkunsten. Zo kwamen de kinderen op het idee een restaurant te beginnen. De naam was snel bedacht: kinderopvang het eetfestijn, groot en klein iedereen mag er zijn.

 

De kinderen gingen op onderzoek. Wat vinden de grote mensen en de kinderen lekker? De verschillende diëten op school zorgde er ook voor dat de kinderen koolhydraatarm en suikervrij zijn gaan koken. En dit was nog lekker ook! Het toparrangement proeflab van Anja Schilder zorgde voor nog meer kennis over voeding.

 

Na veel denkwerk en probeersels van de kinderen is het gelukt. De openingsavond van het restaurant op 20 februari start met het koken voor eigen ouders en verzorgers.

 

De avond zal bestaan uit een 3 gangen menu:

  • Voorgerecht

Apenbord met seizoensfruit en groente. Bereid door kinderen van groep 1 t/m 3.

  • Hoofdgerecht

Spaghettietaart, gegrilde groente en zelfgemaakte patat. Gekookt door de kinderen van groep 4 t/m 8.

  • Nagerecht

Kwarktaart, koolhydraatarme appeltaart, suikervrij chocoladetaart met koffie en thee. Gebakken door het kinderdagverblijf.

  • Dranken

Zelfgemaakte Ijsthee en limonade, suikervrije limonade, koffie en thee.

 

Tijdens de avond zullen de kinderen de bediening op zich nemen en zal er vermaak zijn voor de jongste kinderen tussen de gangen door. De medewerkers van de kinderopvang zullen een korte presentatie geven over hun missie voor dit jaar en een enquête afnemen bij de ouders.

 

Gezonde voeding staat al enige jaren hoog in het vaandel bij kinderopvang het Noorderlicht. Zo zijn zij twee jaar geleden begonnen met het dagelijks aanbieden van apenborden; monckeyplatters. Dit door kennis en training van een ouder, voedingscoach Angela Kamstra. Deze vakkenborden gevuld met verschillende groente en fruit zijn zo’n groot succes dat ze zijn opgenomen in het dagelijkse activiteiten aanbod. Het samen maken en eten van deze lekkernijen heeft zo’n grote meerwaarde voor de ontwikkeling van de kinderen dat het de investering meer dan waard is gebleken.

 

Om ervoor te zorgen dat we samen met ouders en professionals kunnen zorgen voor een gezonde levensstijl zullen de medewerkers van de kinderopvang vanaf maart getraind worden voor; kinderopvang een gezonde start! Er zal een beleid ontworpen worden om een gezonde levensstijl te borgen. Hiervoor zal er o.a. tijdens het diner een enquête onder de ouders worden afgenomen.

 

De kinderopvang is op zoek gegaan naar samenwerkingspartners. Plus Lunenborg zal mee gaan mee werken om te kunnen garanderen dat de kinderen de juiste handvaten blijven krijgen om een gezonde levensstijl aan te leren.

 

Daarnaast zal Blended by Daan de kinderen tijdens het diner faciliteren in het maken van heerlijke gezonde smoothies. En krijgen de kinderen een waardebon voor een gratis kinderSmoothie en de grote mensen een kopje koffie voor €1,-.

 

Dit alles is het begin van hopelijk een prachtige samenwerking, waarbij de kinderopvang, ouders, andere grote mensen, bedrijven en stichtingen hun handen ineenslaan om ervoor te zorgen dat alle kinderen de mogelijkheden krijgen om een gezonde levensstijl aan te meten.

 

Wilt u meer informatie of heeft u nog goeie tips en ideeën, neem dan contact op met de kinderopvang, vanaggelen@stichtingkinderopvangfriesland.nl.

 

 

BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE