Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

It alderbêste dan mar!

HARLINGEN - Zo heet het muzikale programma, dat dominee Gerard Rinsma op zondagmiddag 27 maart ten gehore gaat brengen in de Doopsgezinde Vermaning aan de Zoutsloot 50 te Harlingen.

Datum: 27 maart 2022

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Doopsgezinde kerk, Harlingen

Eten, Drinken, Uitgaan Muziek

De titel van zijn programma verwijst naar de gelijknamige cd, die vorig jaar november verscheen.

 

Als toelichting schreef Gerard Rinsma daarover: als Friezen elkaar uitzwaaien, is dat niet met adieu, adios of inchallah, maar eenvoudig met: it alderbêste dan mar. (het allerbeste dan maar) En zo voelt het met deze cd voor mij ook. We zwaaien elkaar uit; Friesland en ik. Nadat ik in 2013 weer was komen wonen in het ‘heitelân’ en ik in 2017 met gospelrockband Grace ‘it sûzjen fan ‘e stilte’ had opgenomen, ligt deze cd er sneller dan ik had gedacht. Want de songs op deze cd had ik willen bewaren tot ik met pensioen zou zijn gegaan. Maar door mijn voortijdig vertrek uit het Friese Goutum liep het allemaal net even anders en kregen de teksten, die ik de afgelopen jaren had geschreven, een verdrietige en soms ook een ronduit wrange, venijnige en soms vileine lading. En bleken sommige teksten (zoals ‘de lêste ear’) opeens griezelig voorspellend te zijn geweest. Daarom kon ik ze niet op de plank laten liggen, maar vond ik dat ze op cd moesten worden vastgelegd. It alderbêste dan mar.

 

 

De cd bleef niet onopgemerkt, maar werd door diverse recensenten lovend werd besproken. “Niet eerder heeft Rinsma zich zo eerlijk en ongecensureerd laten horen als in de zestien songs op deze nieuwe cd. In de vele jaren als predikant heeft Rinsma veel facetten van de mens voorbij zien komen. Met thema's als liefde, lust, alcoholverslaving, melancholie en hypocrisie beschrijft Rinsma diverse verhalen die hij binnen zijn werk, maar ook in eigen leven, tegen is gekomen.”

 

“Met zijn nieuwe album maakte Gerard Rinsma een CD om aandachtig te beluisteren, om te reflecteren op jezelf en op wat anderen elkaar aan (kunnen) doen in deze breekbare samenleving.” “Zoals verwacht kreeg het album It alderbêste dan mar! door de arrangementen van Baartmans en de inbreng van gerenommeerde muzikanten als Mike Roelofs, Taco Jan Osinga en Piet Dijkstra een behoorlijke americana-touch. Daarmee is het Gerard Rinsma’s beste album tot nu toe.” “de noorder- en zuiderlingen werkten aan een voortreffelijke symbiose, waarin tekst en muziek naadloos in elkaar over gaan.”

 

Gerard Rinsma, die vorig jaar ook al te zien was in het EO-programma ‘Uitgepreekt’ zal op deze middag de nadruk leggen op de meer lyrische songs van zijn cd met uitstapjes naar zijn vorige cd’s: It sûzjen fan ‘e stilte (met gospelrockband Grace 2017) en zijn eerste solo-cd uit 2009: ‘In Minske Sin” en ‘Sterren aan de hemel (2012)”

 

Op al deze cd’s werd Gerard op piano begeleid door de gerenommeerde jazzpianist Mike Roelofs en samen met Taco Osinga (bas) en Piet Dijkstra (percussie, conga’s, snaredrum) is hij dan ook reuze blij, dat Mike bereid gevonden is om voor deze gelegenheid van onder de grote rivieren naar het verre Harlingen te komen. Daarnaast is ook het Harlingse duo Dets Laif (Henk Roodbergen en Era Copier) uitgenodigd om hem vocaal te versterken.   

 

Waar: Zoutsloot 50, 8861 SZ Harlingen

Wanneer: Zondag 27 maart 2022

Aanvang 15.00 uur Vrije toegang

Info: www.gerardrinsma.nl

https://www.facebook.com/gerard.rinsma

Spotify Gerard Rinsma: It alderbeste dan mar

 

 

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen