Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Het is weer tijd voor een rondje!

HARLINGEN - Het is weer tijd voor de Slag in de Rondte.

Datum: 5 november 2018

Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie: Willemshaven, Harlingen

Sport & Recreatie

De start van deze ultieme zeilrace voor traditionele zeilschepen zal maandag 5 november om 10.00 uur plaatsvinden. Vanaf de Willemskade zullen de 8 deelnemers onder zeil, wanneer de windrichting het toelaat, starten. Voor de toeschouwer is dit een spectaculair gezicht. In de haven worden onder veel rumoer de zeilen gehesen, waarna één voor één de schepen losgooien om vervolgens weg te zeilen van de vaste wal.

 

De Slag in de Rondte is een vijfdaagse zeilmarathon voor historische zeilcharterschepen, zoals aken, tjalken en klippers, die sinds 1995 jaarlijks gehouden wordt op de getijdenwateren van de Waddenzee. Start en finish zijn te Harlingen. Deelnemers kunnen punten verdienen door de volgende havens aan te lopen: De Cocksdorp op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Noordpolderzijl.

 

De organisatie Stichting Wantij promoot met deze wedstrijd het traditionele zeilen. Tijdens de race mag er namelijk geen gebruik worden gemaakt van de motor en moderne navigatiemiddelen. De schipper en haar of zijn bemanning moeten bijvoorbeeld midden in de nacht op zoek naar de boeien met alleen de hulp van de kaart en een schijnwerper. Het vergt nogal wat kennis van het Waddengebied en zeilervaring om deze race goed te volbrengen. En doordat ieder jaar de omstandigheden qua wind en waterstand anders zijn blijft het een spannende race voor zowel de deelnemers als de thuisblijvers. Op de facebook pagina kan men de race te volgen.

 

Zaterdagochtend 06.00 uur moeten alle schepen binnen zijn en om 21.00 uur is de prijsuitreiking in de Lichtboei. Er zijn niet alleen prijzen voor de drie schepen met de meeste punten en de snelste tijd, er is ook een leuke troostprijs, de bolletjestrui. Deze wordt uitgereikt aan de deelnemer die het langst vast heeft gezeten op een hoge zandplaat. Tijdens de avond van de prijsuitreiking speelt de band The Escalates. Het feest is voor iedereen toegankelijk.

 

 

Contact

Het is weer tijd voor een rondje! Foto: Annemarieke van de Haar.

Willemshaven
Harlingen

groups/1207826455901542/?fref=nf

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber