Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door

HARLINGEN – Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door: Wat een TIJD! (19 t/m 27 februari 2022)

Datum: 19 februari 2022 t/m 27 februari 2022

Tijd: 10:00 - 16:30

Locatie: Cultureel Centrum Harlingen, Harlingen

Algemeen Evenement Kids Kunst & Cultuur

Tijdens de voorjaarsvakantie is van zaterdag 19 februari tot en met zondag 27 februari ‘Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door’ met als thema ‘Wat een TIJD!’ Museum het Hannemahuis, Boekhandel van der Velde en de Bibliotheek organiseren samen diverse activiteiten voor jong en oud. Kinderen hebben in het museum gratis entree op vertoon van een volwassene. Het complete programma ‘Wat een TIJD!’ is te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde op Voorstraat 54.

 

Speurtocht met verrassing als beloning

Bij ‘tijd’ horen klokken. Zo speelt in het sprookje ‘De Wolf en de zeven geitjes’ een klok een heel belangrijke rol. Kinderen kunnen met hun begeleider zoeken naar negen geitjes die zijn verstopt in het Museum, de Boekhandel en de Bibliotheek. Wie de opdracht goed heeft uitgevoerd, krijgt een verrassing bij de balie van Boekhandel Van der Velde.

 

Parfumerie van het Harlinger verleden

In Museum het Hannemahuis is de Parfumerie van het Harlinger Verleden ingericht. Hier kun je ruiken hoe het vroeger rook in Harlingen. Kinderen kunnen met hun begeleider opdrachten uitvoeren en na afloop een geurzakje met lavendel maken. Je leert hoe een klok werkt en in het miniatuurhuis kun je ontdekken hoeveel klokken er zijn.

 

Verhalenvertellers over kind zijn in pake en beppes tijd

In het museum vertellen Harlingers dagelijks tussen 14:00 uur en 16:00 uur verhalen over hoe het was om kind te zijn in pake en beppes tijd. Graag van te voren opgeven i.v.m. eventuele drukte.

 

Lezen en tekenen

In Boekhandel Van der Velde kun je aan de grote leestafel het sprookje ‘De wolf en de zeven geitjes’ lezen. Er liggen kleurplaten die kinderen daar kunnen inkleuren of mee naar huis kunnen nemen.

 

Workshops in de Bibliotheek

Op woensdag  23 februari staat in de Bibliotheek een green screen. Kinderen kunnen als astronaut naar de planeet Mars, vechten met een leeuw, of op de foto met hun idool. Ze gaan aan de slag met het groene doek, bepalen zelf hun achtergrond en leren wat je nodig hebt om de coolste foto's en video's te maken. De zelf gemaakte foto’s worden per mail toegestuurd.

 

Op donderdag 24 februari van 15:00 uur tot 16:30 uur is de workshop ‘Robots en Programmeren’. Hiervoor moet je je wel opgeven. Vol = Vol. (Max vijf kinderen met Pake of Beppe). Met programmeren leer je grote uitdagingen in kleine stapjes op te lossen. En in de bibliotheek doen we dat met leuke materialen! Kun jij een robot laten bewegen met gekleurde lijnen? Programmeer jij met Lego WeDo een ruimteauto? Tijdens deze activiteit maak je kennis met verschillende manieren om te leren programmeren. Helemaal van deze tijd!

 

Op vrijdag 25 februari is er voorlezen voor de allerkleinsten in de Bibliotheek van Harlingen in samenwerking met De Skûle Jongerenwerk. Van 10:00 uur tot 11:00 uur wordt er voorgelezen uit de leukste prentenboeken aan kinderen van 2 t/m 4 jaar. Opgeven bij De Skûle Harlingen/jongerenwerk i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

 

‘Wat een tijd’ (19 februari tot en met 27 februari 2022) is een gezamenlijke activiteit van Bibliotheek Noord Fryslân, Boekhandel Van der Velde, en Gemeentemuseum het Hannemahuis.

 

Contact

Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door

Cultureel Centrum Harlingen
Voorstraat 54.
8861 BM Harlingen

06-27437099

Jeanine Otten

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wellheat Shop Wellheat Shop Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot