Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door

HARLINGEN – Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door: Wat een TIJD! (19 t/m 27 februari 2022)

Datum: 19 februari 2022 t/m 27 februari 2022

Tijd: 10:00 - 16:30

Locatie: Cultureel Centrum Harlingen, Harlingen

Algemeen Evenement Kids Kunst & Cultuur

Tijdens de voorjaarsvakantie is van zaterdag 19 februari tot en met zondag 27 februari ‘Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door’ met als thema ‘Wat een TIJD!’ Museum het Hannemahuis, Boekhandel van der Velde en de Bibliotheek organiseren samen diverse activiteiten voor jong en oud. Kinderen hebben in het museum gratis entree op vertoon van een volwassene. Het complete programma ‘Wat een TIJD!’ is te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde op Voorstraat 54.

 

Speurtocht met verrassing als beloning

Bij ‘tijd’ horen klokken. Zo speelt in het sprookje ‘De Wolf en de zeven geitjes’ een klok een heel belangrijke rol. Kinderen kunnen met hun begeleider zoeken naar negen geitjes die zijn verstopt in het Museum, de Boekhandel en de Bibliotheek. Wie de opdracht goed heeft uitgevoerd, krijgt een verrassing bij de balie van Boekhandel Van der Velde.

 

Parfumerie van het Harlinger verleden

In Museum het Hannemahuis is de Parfumerie van het Harlinger Verleden ingericht. Hier kun je ruiken hoe het vroeger rook in Harlingen. Kinderen kunnen met hun begeleider opdrachten uitvoeren en na afloop een geurzakje met lavendel maken. Je leert hoe een klok werkt en in het miniatuurhuis kun je ontdekken hoeveel klokken er zijn.

 

Verhalenvertellers over kind zijn in pake en beppes tijd

In het museum vertellen Harlingers dagelijks tussen 14:00 uur en 16:00 uur verhalen over hoe het was om kind te zijn in pake en beppes tijd. Graag van te voren opgeven i.v.m. eventuele drukte.

 

Lezen en tekenen

In Boekhandel Van der Velde kun je aan de grote leestafel het sprookje ‘De wolf en de zeven geitjes’ lezen. Er liggen kleurplaten die kinderen daar kunnen inkleuren of mee naar huis kunnen nemen.

 

Workshops in de Bibliotheek

Op woensdag  23 februari staat in de Bibliotheek een green screen. Kinderen kunnen als astronaut naar de planeet Mars, vechten met een leeuw, of op de foto met hun idool. Ze gaan aan de slag met het groene doek, bepalen zelf hun achtergrond en leren wat je nodig hebt om de coolste foto's en video's te maken. De zelf gemaakte foto’s worden per mail toegestuurd.

 

Op donderdag 24 februari van 15:00 uur tot 16:30 uur is de workshop ‘Robots en Programmeren’. Hiervoor moet je je wel opgeven. Vol = Vol. (Max vijf kinderen met Pake of Beppe). Met programmeren leer je grote uitdagingen in kleine stapjes op te lossen. En in de bibliotheek doen we dat met leuke materialen! Kun jij een robot laten bewegen met gekleurde lijnen? Programmeer jij met Lego WeDo een ruimteauto? Tijdens deze activiteit maak je kennis met verschillende manieren om te leren programmeren. Helemaal van deze tijd!

 

Op vrijdag 25 februari is er voorlezen voor de allerkleinsten in de Bibliotheek van Harlingen in samenwerking met De Skûle Jongerenwerk. Van 10:00 uur tot 11:00 uur wordt er voorgelezen uit de leukste prentenboeken aan kinderen van 2 t/m 4 jaar. Opgeven bij De Skûle Harlingen/jongerenwerk i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

 

‘Wat een tijd’ (19 februari tot en met 27 februari 2022) is een gezamenlijke activiteit van Bibliotheek Noord Fryslân, Boekhandel Van der Velde, en Gemeentemuseum het Hannemahuis.

 

Contact

Help Pake en Beppe in Harlingen de vakantie door

Cultureel Centrum Harlingen
Voorstraat 54.
8861 BM Harlingen

06-27437099

Jeanine Otten

BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor