Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlinger Filmweekend

HARLINGEN - Vanaf januari 2023 spoelt het nieuwste filmfestival van Nederland aan in Harlingen.

Datum: 17 juni 2022 t/m 19 juni 2022

Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie: Entrepotgebouw, HARLINGEN

Algemeen Evenement Kids Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Shoppen

  • Van 17 t/m 19 juni krijg je alvast een voorproefje!

Over het filmprogramma

In het historische Entrepotgebouw op de Nieuwe Willemshaven draait een filmprogramma voor alle leeftijden. Het zet koers naar het nieuwste filmfestival van Nederland, met als centraal thema ‘De Zee’.

 

Vanaf januari 2023 zal ieder jaar in de week van Blue Monday het Filmfestival Harlingen in de haven aanspoelen. Blue Monday is de derde maandag van januari. Het begin van de week die als donkerste en zwaarste week aanvoelt. Het festival brengt verlichting, met als thema de zeeën en oceanen in al hun facetten. Van de schoonheid tot hun kwetsbaarheid en van stoere zeemansverhalen tot de dynamiek van havensteden. Met speelfilms en documentaires, beeldende kunst en muziek. In aanloop naar de Tall Ships Races Harlingen 2022 is er een voorloper van dit filmfestival dat vanaf volgend jaar zal plaatsvinden.

 

Het tij wacht op niemand, zet daarom januari 2023 vast in je agenda en laat je in juni inspireren!

 

Programma Filmweekend

Silence of the Tides

Vrijdag 17 juni 2022 – 20.00 uur & Zondag 19 juni 2022 – 13.30 uur

Een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Het toont de breekbare relatie tussen mens en natuur. Dit Werelderfgoed is één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld. Een blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte. Geen voice-overs of interviews, enkel overweldigende beelden van lucht, water, wind en voortdurend veranderend licht.

 

Mijn bijzonder rare week met Tess

Zaterdag 18 juni 2022 – 11.00 uur

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren, in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit, waardoor zijn vriendschap met Tess op het spel komt te staan, en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

 

The Mercy

Zaterdag 18 juni 2022 - 13.30 uur

Op zoek naar erkenning en geld om zijn bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst mee te doen aan een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven en zijn familie. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen. Dit onwaarschijnlijke, waargebeurde verhaal is een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.

 

All is lost

Zaterdag 18 juni 2022 – 20.00 uur

Nadat zijn jacht in botsing is geraakt met een drijvende container probeert een solozeiler tijdens zijn tocht over de Indische Oceaan te overleven. De meedogenloze zon, een slinkende voorraad voedsel en rondzwemmende haaien zorgen ervoor dat de situatie steeds zorgwekkender wordt.

 

Het lied van de zee

Zondag 19 juni 2022 – 10.30 uur

Ben en Saoirse wonen met hun vader in een vuurtoren op een klein eiland. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee, neemt oma ze mee naar haar huis in de stad. Daar ontdekt Ben dat Saoirse een selkie is; half mens, half zeehond. Als de Uilenheks met haar magische krachten het voortbestaan van de elfen bedreigt, is alle hoop op Saoirse gevestigd, die met haar gezang de elfen uit hun kwijnende bestaan kan redden.

 

Manchester by the See

Zondag 19 juni 2022 – 20.00 uur

De broer van Lee komt plotseling te overlijden, waardoor hij de voogdij krijgt over zijn neef. Met tegenzin stopt Lee met zijn baan als schoonmaker, en keert terug naar zijn geboortegrond; het vissersdorpje Manchester-by-the-Sea. Hier wordt hij geconfronteerd met zijn verleden, die ervoor had gezorgd dat hij zijn ex-vrouw Randi heeft verlaten. Terwijl hij zijn leven op de rails probeert te krijgen, moet hij zijn tienerneef opvoeden. Een moderne tragedie over verlies, schuldgevoelens en vergeving.

 

>>> Bestel hier kaarten voor het filmweekend

 

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats