De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zomerse Zonnebloemwedstrijd!

HARLINGEN - Zet Harlingen in bloei en win!

Datum: 3 juli 2020 t/m 29 september 2020

Tijd: 12:00 - 00:00

Locatie: Héél Harlingen, Harlingen

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu

Deze zomer organiseert de gemeente Harlingen de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Harlingen?’. Met deze bloemen draag je bij aan een fleurig Harlingen, zorg je voor nectar voor insecten en in de herfst voor zaden voor de vogels. En zo helpen we met elkaar de natuur in de stad een handje. En als kroon op al je werk van zonnebloemen vertroetelen, maken deelnemers ook nog kans op mooie prijzen!

 

Wedstrijd

Veel mensen blijven deze zomer thuis. De zonnebloemwedstrijd is een leuke activiteit waar iedereen aan mee kan doen. Hoe? Gewoon vanuit de eigen tuin of vanaf het eigen balkon. Zaadje in de grond stoppen, of in de bloempot. Vervolgens voldoende water geven. En veel liefde en aandacht natuurlijk. Dan groeien ze het hardst. De deelnemers wordt gevraagd vóór 28 september 2020 een foto in te sturen van zichzelf met de zonnebloem. Natuurlijk met het aantal centimeters hoogte van de zonnebloem erbij.
 

#hoogstevanharlingen 

Ga jij aan de slag met de wedstrijd? Gaaf! Er zijn ook prijzen voor de 'sympathiekste zonnebloem', 'de meest attente zonnebloemverzorger' en voor 'de meeste bloemknoppen op 1 stengel' én meer. Genoeg categorieën om in uit te blinken dus! Als de deelnemers hun foto's de komende weken delen op social media met de hashtag #hoogstevanharlingen doen ze vanzelf mee in de andere categorieën. De gemeente Harlingen en andere deelnemers kunnen zo het groeiproces van jouw zonnebloem meebeleven. De bedoeling is om van Harlingen één groot zonnebloemveld maken. Op 30 september, als de zonnebloemen op hun hoogst zijn, maken we de winnaars bekend. De officiële start is nú, tegelijk met het begin van de zomervakantie. Zaai dus zo snel mogelijk! 
 

Zonnebloemen zaaien

Je kunt zonnebloemen vanaf mei ter plaatse in de tuin zaaien. Als je ze nú zaait heb je in september prachtig bloeiende zonnebloemen!
  • Vind een zonnig stukje aarde
  • Graaf een kuiltje van 1 á 2 centimeter diep
  • Doe je zaadje erin, aarde erover en geef wat water
Houd je zonnebloemen in de gaten en geef water indien nodig.
 

Zonnebloem = de koningin van de zomer!

Stralend geel en boordevol energie. De zonnebloem is dé bloem om het gevoel van de zomer mee vast te houden. Geniet van zijn zonnige uitstraling!

 

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen