De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zomerse Zonnebloemwedstrijd!

HARLINGEN - Zet Harlingen in bloei en win!

Datum: 3 juli 2020 t/m 29 september 2020

Tijd: 12:00 - 00:00

Locatie: Héél Harlingen, Harlingen

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu

Deze zomer organiseert de gemeente Harlingen de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Harlingen?’. Met deze bloemen draag je bij aan een fleurig Harlingen, zorg je voor nectar voor insecten en in de herfst voor zaden voor de vogels. En zo helpen we met elkaar de natuur in de stad een handje. En als kroon op al je werk van zonnebloemen vertroetelen, maken deelnemers ook nog kans op mooie prijzen!

 

Wedstrijd

Veel mensen blijven deze zomer thuis. De zonnebloemwedstrijd is een leuke activiteit waar iedereen aan mee kan doen. Hoe? Gewoon vanuit de eigen tuin of vanaf het eigen balkon. Zaadje in de grond stoppen, of in de bloempot. Vervolgens voldoende water geven. En veel liefde en aandacht natuurlijk. Dan groeien ze het hardst. De deelnemers wordt gevraagd vóór 28 september 2020 een foto in te sturen van zichzelf met de zonnebloem. Natuurlijk met het aantal centimeters hoogte van de zonnebloem erbij.
 

#hoogstevanharlingen 

Ga jij aan de slag met de wedstrijd? Gaaf! Er zijn ook prijzen voor de 'sympathiekste zonnebloem', 'de meest attente zonnebloemverzorger' en voor 'de meeste bloemknoppen op 1 stengel' én meer. Genoeg categorieën om in uit te blinken dus! Als de deelnemers hun foto's de komende weken delen op social media met de hashtag #hoogstevanharlingen doen ze vanzelf mee in de andere categorieën. De gemeente Harlingen en andere deelnemers kunnen zo het groeiproces van jouw zonnebloem meebeleven. De bedoeling is om van Harlingen één groot zonnebloemveld maken. Op 30 september, als de zonnebloemen op hun hoogst zijn, maken we de winnaars bekend. De officiële start is nú, tegelijk met het begin van de zomervakantie. Zaai dus zo snel mogelijk! 
 

Zonnebloemen zaaien

Je kunt zonnebloemen vanaf mei ter plaatse in de tuin zaaien. Als je ze nú zaait heb je in september prachtig bloeiende zonnebloemen!
  • Vind een zonnig stukje aarde
  • Graaf een kuiltje van 1 á 2 centimeter diep
  • Doe je zaadje erin, aarde erover en geef wat water
Houd je zonnebloemen in de gaten en geef water indien nodig.
 

Zonnebloem = de koningin van de zomer!

Stralend geel en boordevol energie. De zonnebloem is dé bloem om het gevoel van de zomer mee vast te houden. Geniet van zijn zonnige uitstraling!

 

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus