De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beeld van een tuin

HARLINGEN - In samenwerking met Galerie de Vis transformeert het Hannemahuis de schitterende binnentuin van het Harlinger gemeentemuseum elke zomer tot een buitenexpositieruimte.

Datum: 5 juli 2020 t/m 25 oktober 2020

Tijd: 10:00 - 17:00

Locatie: Tuin Hannemahuis, Harlingen

Algemeen Evenement Kunst & Cultuur

Dit jaar staat ‘water’ centraal en dat is niet toevallig, want binnenshuis is dit najaar de tentoonstelling Koele Wateren te zien. Veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met werken van het Hannemahuis zelf, allemaal met water in de hoofdrol. Water als vriend én vijand, in verleden, heden en toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit?

Buiten is het vormgever Dick Aerts, die bezit neemt van de lommerrijke tuin. Aerts volgde de opleiding Monumentale Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Hij verruilde daar zijn plan om graficus te worden voor het kunstenaarschap, al moest hij zijn artistieke carrière jarenlang combineren met andere bezigheden. Hij maakte bijvoorbeeld mallen van beelden voor een bekende bronsgieterij. Dat werk, samen met zijn kennismaking met de klassieke beeldhouwkunst in zijn Academietijd, bracht hem op zijn huidige pad: een beeldhouwer die de ambachtelijke kant van het bronsgieten volledig meester is.

Te midden van de eeuwenoude beuken en de stinzenflora exposeert Aerts deze zomer fonteinen, die een rondgang door de tuin nóg aangenamer maken. Het is een greep uit het brede oeuvre dat de kunstenaar de afgelopen decennia opbouwde, en waarin zijn gedegen klassieke achtergrond duidelijk naar voren komt. De buitenexpositie opent op 5 juli en loopt tot 25 oktober.

 

Openingstijden

Hannemahuis

  • dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur
  • zondag 12-17 uur

Galerie de Vis

  • zaterdag 11-16 uur en op afspraak
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events
BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis