Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Frank Stella & The Broken Jug

HARLINGEN - Tentoonstelling Gemeentemuseum het Hannemahuis Harlingen, 7 mei t/m 3 juli 2022

Datum: 7 mei 2022 t/m 3 juni 2022

Tijd: 10:00 - 17:00

Locatie: Hannemahuis, Harlingen

Kunst & Cultuur

Gemeentemuseum het Hannemahuis te Harlingen besteedt van 7 mei tot en met 3 juli 2022 aandacht aan The Broken Jug, een grote sculptuur van de New Yorkse kunstenaar Frank Stella, die eind 2021 in Harlingen werd onthuld. In de tentoonstelling is te zien hoe zo’n beeld tot stand komt.

 

In de expositie wordt niet alleen aandacht besteed aan The Broken Jug, maar ook aan andere sculpturen van Frank Stella. Het atelier van Frank Stella in New York maakte speciaal voor de tentoonstelling in het Hannemahuis zes modellen van sculpturen van de kunstenaar, waaronder één van The Broken Jug. De grote sculptuur in de stad wordt hiermee in context geplaatst.

 

Het aluminium kunstwerk The Broken Jug (12 meter hoog, 14 meter breed en 45 ton wegend) staat als een ‘landmark’ van formaat, vlakbij de Tsjerk Hiddessluizen in Harlingen. Op grote afstand is het indrukwekkend schouwspel te zien van de uitbundige organische vormen van het kunstwerk. De verlichting van het kunstwerk verandert op de golven van eb en vloed.

 

Frank Stella (1936) staat bekend om zijn minimalistische schilderijen en driedimensionale werken. Hij exposeerde in het Museum of Modern Art in New York, maar ook in Europa én Azië. Daarnaast ontving hij in 2009 de National Medal of Arts door de destijds gekozen president Barack Obama. Hij wordt gezien als een belangrijk, toonaangevend kunstenaar. Zijn kunstwerken (waar The Broken Jug er één van is) zijn op diverse plekken in de wereld te zien, zoals in Toronto, Los Angeles en Singapore. In 2019 was Frank Stella op locatiebezoek in Harlingen. Toen wist hij zeker dat Harlingen, daar waar land en zee elkaar ontmoeten, een mooie locatie zou zijn voor zijn kunstwerk. Het deed hem denken aan de plek waar hij opgroeide.

 

De tentoonstelling gaat vergezeld van een Nederlands-Engelse brochure, ‘Frank Stella en The Broken Jug’, (60 pag.). Deze is het museum te koop voor 5 euro.

 

Openingstijden

  • Dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
  • Zondag 12.00-17.00 uur

Contact

Frank Stella & The Broken Jug The Broken Jug in Harlingen, 2021, foto Joachim de Ruijter.
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation