Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Filmvertoning in de Midlumerlaankerk (video)

HARLINGEN - De Schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond.

Datum: 9 maart 2022

Tijd: 19:00 - 21:00

Locatie: Midlumerlaan Kerk, HARLINGEN

Algemeen Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Onderwijs

Woensdag 9 maart zal er in de kerk op de Midlumerlaan 24 vanaf 19.00 uur een filmavond worden georganiseerd. Op deze avond zal de film De Schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond worden vertoond. 

 

  • Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar. Rond 19.30 uur start de film.
  • De film duurt een uur. Na afloop van de film is er ruimte voor discussie/nabespreking. 
  • De avond is gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig en iedereen is welkom.

 

De film De Schooltuin is gemaakt ter ere van het honderdjarig bestaan van de schooltuinen in Amsterdam. Een schooltuin is een tuin waar schoolkinderen een eigen stukje grond hebben en er onder begeleiding tuineren. Tijdens deze lessen leren de kinderen over natuur, tuinieren, gezond eten en duurzaamheid, maar bovenal hebben ze ontzettend veel plezier en zijn lekker buiten bezig. In de film worden verschillende klassen een jaar lang gevolgd tijdens deze lessen.

 

De producent over de film:

'Het is de nieuwe film van natuurfilmers Mark Verkerk en Ignas van Schaick, die mensen wellicht zullen kennen van de natuurfilms De nieuwe wildernis en De wilde stad.

De Schooltuin is een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. De kijker volgt de “cycle of life”, met de vier seizoenen en de successen, de teleurstellingen en bovenal het jeugdige enthousiasme van de jonge tuinierders tijdens het zaaien, verzorgen, oogsten en opeten.'

 

Afgelopen oktober is deze film uitgeroepen tot Nationale Onderwijsfilm van 2021. Uit het juryrapport: 

‘“Die bloemen zijn kapot mooi”, zegt een jongen, en gelijk heeft hij. “Deze film is kapot aanstekelijk”, vindt de jury, “hij maakt je blij, inspireert en vooral: geeft hoop”. En we kennen hem daarom de eretitel “Nationale Onderwijsfilm 2021” toe.’

 

De avond wordt door Sien Niermeijer georganiseerd in samenwerking met CDA Harlingen. Sien heeft lesgegeven op een schooltuin. Ze zet zich in voor het realiseren van meer schooltuinonderwijs. Met het organiseren van deze avond hoopt ze meer bekendheid te geven aan dit soort onderwijs en de dialoog te openen over de kansen voor onze gemeente.

 

Dit seizoen begint Sien op eigen initiatief met het geven van schooltuinlessen buiten schooltijd om. De lessen zijn gratis en zijn bestemd voor kinderen uit groep 6. Er is plek voor max. 40 kinderen. De kinderen krijgen allemaal een eigen tuintje waar ze van eind april tot aan de herfstvakantie wekelijks 2 uur schooltuinles krijgen (geen les in de schoolvakanties). Binnenkort start de aanmelding, dit zal breed worden aangegeven.

 

Eerst is iedereen van harte welkom op 9 maart om de film te komen kijken!

Contact

Filmvertoning in de Midlumerlaankerk (video)
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock