Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Expositie 'Winterbloemen'

HARLINGEN - 17 december 2022 t/m 4 maart 2023.

Datum: 17 december 2022 t/m 17 maart 2023

Tijd: 13:00 - 16:00

Locatie: Galerie De Vis, HARLINGEN

Algemeen Kunst & Cultuur

Juist de winter vraagt om kleur. Daarom brengt Galerie de Vis in Harlingen de komende maanden een bonte tentoonstelling die het voorjaar alweer laat voelen. Een sextet kunstenaars pakt uit met kleurige bloemenzeeën die bezoekers gaan helpen de donkere winterdagen door te komen.

Met borduurwerk, siliconen en acrylverf transformeert Arjan van Arendonk levendig bedrukte stoffen tot schilderijen die op de natuur zijn geïnspireerd. Zijn ‘bloementapijten’ hebben een sterk 3D-effect door de siliconen, die door poederpigmenten iedere gewenste kleur kunnen krijgen. Net zo levenslustig expressief is het werk van Peter Keizer, die van oudsher op linnen, maar tegenwoordig ook op geschept papier werkt. Zijn olieverven op doek zijn pasteuze schilderijen, met acrylverf is hij op papier fijngevoeliger, maar altijd bruisen zijn werken van tomeloze energie in combinatie met tere levenskracht.

De wasschilderijen van Anke Roder sluiten aan bij dat laatste. Roder bereikt door het gebruik van zuivere bijenwas poëtische, diffuse kleuren die de voorjaarswarmte haast doen gloeien. Die zachte stijl is ook terug te vinden in het werk van Andrea Letterie. Zij weet aan het huiselijke leven van alledag een warm gevoel te geven, of het nu gaat om vintage theekopjes of vazen met dahlia’s of rozen. Haar kleurrijke, speelse ontwerpen sieren inmiddels ook kopjes en kussens, en worden zelfs 3D omgezet in miniatuurtjes.

Vincent van Ojen ontdekte de betekenis van kleur pas gaandeweg zijn kunstenaarschap. Van houtsnedes switchte hij naar olieverven met een ruimhartige, vlotte toets. Hij zet bloemmotieven in een evenwichtig beeld van kleuren, vlakken en lijnen op het doek – de graficus in hem, bekend van een geweldig oeuvre houtsnedes, verloochent zich niet. Even fors is het schildershandschrift van Ina Hogen Esch. Zij put inspiratie uit haar directe omgeving. Indrukken van haar de tuin en het omliggende landschap zet ze om in onder meer linoleumsnedes en textielwerken, maar toch vooral in kleurige, heldere en krachtige olieverven.

 

‘Winterbloemen’ is tot en met 17 maart te zien.

  • Galerie de Vis is open op vrijdag van 13-16 uur, op zaterdag van 11-16 uur en verder op afspraak.

 

Jeroen Allart - Flower

 

Jeroen Allart - Vase avec Fleur

 

Contact

Expositie 'Winterbloemen' Anke Roder - Winter Garden
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns