Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Beeld van een tuin

HARLINGEN - Omsloten door monumentale panden ligt middenin Harlingen een prachtige binnentuin, onderdeel van museum het Hannemahuis.

Datum: 11 juni 2016 t/m 18 september 2016

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Onbetwiste blikvanger hier is de eeuwenoude rode beuk, maar in de zomermaanden zorgt Galerie de Vis toch voor concurrentie door rond de boom een beeldentuin in te richten. Ook dit jaar zijn er in de tuin uiteenlopende kunstobjecten te zien van vijf kunstenaars.

De naam Marco Goldenbeld laat misschien niet direct een belletje rinkelen in de Friese havenstad, maar toch staat er al tientallen jaren een kunstwerk van hem in Harlingen. Op de Waddenpromenade zijn zilverkleurige scheepsvormen te zien, die zich op de kades van Vlieland en Terschelling herhalen. De weg naar een nieuw beeld is voor Goldenbeld een zoektocht naar vorm en naar ruimtelijkheid. In 30 jaar beeldhouwerschap bouwde hij gaandeweg een herkenbaar oeuvre op, waarin de driehoek als onuitputtelijke bron van eenvoud en spanning een centrale rol speelt.

Hans Jouta voelt zich sterk verbonden met de natuur en dat uit zich in zijn werk. Hij creëert bijvoorbeeld prachtige weergaven van dieren in beweging, hoofdzakelijk van brons. Jouta beheerst de kunst van brons gieten, maar ook het boetseren van brons. Door het materiaal te buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten ontstaan unieke beelden met een geheel eigen karakter.

Galeriehoudster Geke Westenberg presenteert in de historische binnentuin ook objecten van drie andere kunstenaars. Ilse Oelbers maakt onder andere houten sierornamenten voor klassieke schepen. Werk van de gelauwerde Gerard Brouwer is te vinden in collecties van instellingen, musea, bedrijven, uitleencentra en particulieren in binnen- en buitenland. Zijn rake beelden en beeldengroepen stralen rust, genegenheid en toegankelijkheid uit en verraden een scherp oog voor het leven van alledag. Iris Le Rütte ten slotte is bekend vanwege haar werk in de openbare ruimte, dat voorbijgangers vaak op het verkeerde been zet en ze daarom nog eens laat omkijken: ‘Zag ik dat nou echt?’ Afgelopen jaar nog had ze een solotentoonstelling in museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

De expositie in de fraaie ambiance van de binnentuin van het Hannemahuis loopt tot en met zondag 18 september.

 

Openingstijden:

  • dinsdag t/m vrijdag 11:00-17:00 uur.

  • zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur.

 

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE